Mainos
Mainos

Mies hyväksikäytti nelivuotiasta lasta – tuomittiin neljäksi vuodeksi vankilaan

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 62-vuotiaan miehen neljäksi vuodeksi vankilaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia henkisestä kärsimyksestä 10000 euroa.

Uhri on ollut tekojen aikaan 4-5-vuotias. Teot ajoittuvat tämän vuoden alkupuolelle.

Tekoja on tapahtunut useita ja niihin on liittynyt muun muassa paljaan sukupuolielimen koskettelua. Lisäksi mies on saanut lapsen ottamaan peniksen suuhunsa.

Käräjäoikeus katsoo tuomiossaan, että teot ovat olleet omiaan vahingoittamaan uhrin kehitystä ja aiheuttamaan erityistä vahinkoa, sillä uhrilla on ollut tuomitun kanssa erityinen luottamussuhde. Uhri on ollut tekijästä myös erityisen riippuvainen.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli yksimielinen. Todisteena käytettiin muun muassa Tampereen yliopistollisen keskussairaalan oikeuspsykiatrisen työryhmän lausuntoa.

Mies kiisti vakavimmat syytökset hyväksikäytöstä.

STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot