Mainos
Mainos

Mies ja nainen pakenivat poliisia varastetulla autolla Helsingissä – "Reitin varrella oli varmaan useita läheltä piti -tilanteita"

Mies ja nainen pakenivat poliisia varastetulla autolla Helsingissä aamulla puoli yhdeksän aikaan, kertoo poliisi.

Takaa-ajo alkoi, kun poliisi oli mennyt tarkastamaan varastetuksi ilmoitettua autoa Kallion kaupunginosaan Pengerkadulle. Varastetuksi ilmoitetun auton kuljettaja lähti karkuun huomattuaan poliisit.

Karkuun lähtenyt kuljettaja suuntasi Hämeentietä kohti keskustaa, mutta teki melko pian täyskäännöksen ja suuntasi pohjoiseen.

"Yrittivät karkuun tietysti juosten"

Poliisin mukaan autojen nopeus nousi takaa-ajon aikana korkeimmillaan sataan kilometriin tunnissa.

Autossa olleet mies ja nainen hylkäsivät auton Hämeentielle Arabian kaupunginosan kulmille, kerrotaan poliisista.

Mies ja nainen saatiin kiinni lyhyiden etsintöjen jälkeen.

– Yrittivät karkuun tietysti juosten, kun eivät ajamalla päässeet, voisin kuvitella. Mutta sekään ei onnistunut, poliisi juoksi kovempaa, sanoo Helsingin poliisilaitoksen operatiivinen yleisjohtaja, ylikomisario Jorma Makkonen.

Takaa-ajo kesti vajaat 10 minuuttia

Takaa-ajo kesti vajaat kymmenen minuuttia. Makkosen mukaan mukana oli tuuria, sillä tämänhetkisten tietojen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin.

– Varmaan koko reitin varrella on ollut useita läheltä piti -tilanteita, ja sen takia rikosnimike on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Ihme kyllä, henkilövahinkoja ei ole tällä hetkellä tiedossa eikä materiaalivahinkojakaan hirveästi.

Varastetun auton kuljettajaa epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi ainakin moottorikäyttöisen kulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Makkosen mukaan listaan lisättiin myöhemmin myös epäily rattijuopumuksesta.

– Huumaantuneena ajaminen, se selvisi juuri.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme