Mainos
Mainos

Melontaopettaja kuristi naisen tajuttomaksi ja raiskasi – hovioikeus korotti tuomiota

Helsingin hovioikeus korotti raiskauksesta tuomitun miehen tuomiota kymmenellä kuukaudella.

Käräjäoikeus oli lokakuussa 2016 tuominnut miehen raiskauksesta 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeuteen. Käräjäoikeus oli katsonut, ettei tekijä ollut syyllistynyt syytteen mukaiseen törkeään raiskaukseen ja tuomitsi tekijän raiskauksesta.

Syyttäjä oli valittanut hovioikeuteen ja vaati tekijän tuomitsemista törkeästä raiskauksesta. Tekijä vaati puolestaan syytteen hylkäämistä.

Hovioikeus korotti käräjäoikeuden tuomiota ja tuomitsi 29-vuotiaan Christian Sandoval Guerreron 4 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen törkeästä raiskauksesta.

Raiskaus tapahtui viime vuoden heinäkuussa Helsingissä. Ennen raiskausta melontaopettajana työskennellyt mies houkutteli naisen poikaystävän pois asunnosta. 

Hovioikeuden mukaan Guerrero oli sukupuoliyhteyteen päästäkseen kohdistanut vastustelevaan naiseen voimakasta väkivaltaa kuristamalla tämän tajuttomaksi. Raiskauksen aikana nainen oli palannut tajuihinsa, mutta ei pelkotilansa vuoksi ollut oinut puolustaa itseään. 

Guerrero oli vielä raiskauksen jälkeen kuristanut naista uudelleen.

Hovioikeuden mukaan raiskauksessa käytetty väkivalta oli ollut voimakasta, määrätietoista ja potentiaalisesti vaarallista. Raiskaus oli tehty näin ollen erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme