Mainos
Mainos

Mies mäjäytti rikkalapiolla lokinpoikasia – selityksenä unettomuus ja potkujen pelko

55-vuotias mies sai 300 euron sakot, kun hän löi lokin poikasia rikkalapiolla. 

Teko tapahtui kesäkuussa 2013 kerrostalon pihalla. Jutussa kuultu todistaja kertoi, että lokeilla oli pihan männyssä pesä.

Piipertävät lokinpoikaset olivat tulleet illansuussa kuuden maissa pihalle talon parvekkeen alle. Todistaja oli katsellut tapahtumia lastensa kanssa.

55-vuotias mies oli kävellyt paikalle ja mäiskännyt jokaista lokinpoikasta rikkakihvelin lapiolla, nainen kertoi oikeudessa.

- Mitä ihmettä sä teet?, todistaja oli kysynyt mieheltä.

Mies ei vastannut mitään ja poistui. Nainen kävi tarkistamassa myöhemmin poikaset. Yhden silmä oli repeytynyt ja toisella oli siipi vinksallaan. Myöhemmin ne olivat lähteneet liikkeelle.

"Syynä stressi ja valvominen"

Oikeudessa mies myönsi huitaiseensa poikasia sivuttaisliikkeellä karkoittaakseen ne.

Mies kertoi stressaantuneensa työpaikkansa lomautuksista ja atk-järjestelmän muutoksista sekä unettomuudesta ja potkujen pelosta.

Poissaolot työpaikalta olivat miehen mukaan "luupin alla", eikä mies ollut saanut nukuttua. Mies kertoi valvoneensa pari-kolme edellistä yötä isojen lintujen metelöinnin takia.

Mies sanoi, ettei ollut oma itsensä, vaan kuin unessa. Myöhemmin hänelle oli tullut erittäin paha olo.

"Julmaa väkivaltaa"

Oikeus katsoi todistajan kertomukseen nojaten lyöntien olleen voimakkaita. Väkivalta lentokyvyttömiin poikasiin oli ollut julmaa, vaikka häiriötä olivat nimenomaan aiheuttaneet isot lokit.

Oikeus totesi, että lokinpoikasille oli aiheutettu tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa. Linnut olivat tapahtuma-aikaan rauhoitettuja.

Käräjäoikeus piti unettomuutta kuitenkin lieventävänä asianhaarana, koska se oli todennäköisesti vaikuttanut miehen harkintakykyyn.

Oikeus katsoi sakkorangaistuksen riittäväksi. Kahdestakymmenestä päiväsakosta kertyi miehen tuloilla maksettavaa 300 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme