Mainos
Mainos

Mies osoitteli voimakkaalla laservalolla helikopteria – epäillään pahoinpitelyistä ja vaaran aiheuttamisena

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa miehen epäillään häirinneen sairaankuljetusyksilön lennossa ollutta helikopteria laserosoittimella.

Syyttäjä päättää, nostetaanko tapauksen johdosta syytettä.

Rovaniemen Ounasjoentiellä uutena vuotena keskiön jälkeen sattuneessa tapauksessa teosta epäilty 50-vuotias mies osoitteli lasersäteellä lentäjien kasvoihin. Mies tavoitettiin helikopterimiehistön paikannettua asunnon, josta häirintä tapahtui. Poliisipartio tavoitti paikalta miehen, jolta tekovälineeksi epäilty laserosoitin takavarikoitiin.

Laserosoitin oli ulkomailta hankittu vihreä laservalo ja Suomessa laiton. Laservalo oli niin voimakas, että se ylitti Suomessa sallitun korkeimman tehon peräti 56-kertaisesti. Silmiin suoraan osoitettuna tai peiliheijastuksena osoitin voi aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä näkökykyyn tai jopa vaurioittaa verkkokalvoja ja aiheuttaa pysyvän vaurion.

Poliisi myös muistuttaa, että terveydelle vaaralliseksi arvioidun laserosoittimen hallussapito yleisellä paikalla on kiellettyä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot