Mainos
Mainos

Mies pahoinpiteli avovaimoaan ja tämän poikaa vuosia: Löi koristepatsaalla, repi ja riepotteli – raivokohtaus syttyi makkarapaloista ja leivänmuruista

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 41-vuotiaan miehen marraskuun lopussa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen yhteensä 13 pahoinpitelystä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta.

Teot tapahtuivat joulukuun 2012 ja elokuun 2015 välisenä aikana. Miehen uhreiksi joutuivat hänen silloinen avopuolisonsa ja naisen alaikäinen poika.

Oikeus katsoi, että miehen vankeusrangaistus voidaan määrätä ehdollisena, koska hänellä ei ole aikaisempaa rikostaustaa.

Mies määrättiin maksamaan naiselle korvauksia kivusta ja särystä, henkisestä kärsimyksestä ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta yhteensä 7 400 euroa. Naisen pojalle miehen pitää maksaa korvauksia kivusta ja särystä yhteensä 650 euroa.

Nainen ja poika pakenivat yöksi rautatieasemalle

Mies pahoinpiteli naisystäväänsä useimmiten pariskunnan kotona. Hän löi useita kertoja naista nyrkillä ja avokämmenellä päähän ja eri puolille vartaloa sekä repi ja retuutti häntä hiuksista ja vaatteista. Mies löi useasti myös naisen poikaa, joka oli tekojen aikaan 12-14-vuotias.

Välillä mies käytti apuvälineitä. Kerran hän löi naista koristepatsaalla kasvoihin ja jäässä olleella vesipullolla päähän.

Erään kerran mies töni naista asunnossa niin kovaa, että tämä kaatui lattialle. Kun nainen pääsi ylös, mies jatkoi väkivaltaa ja tönimistä. Lopulta nainen löi päänsä portaikon kaiteeseen.

Toisessa tönimistapauksessa nainen sai rintakehäänsä ruhjevamman, jonka paraneminen kesti viikkoja.

Laittomista uhkauksista mies tuomittiin, koska hän uhkasi tappaa avopuolisonsa. Toisella uhkauskerralla mies piti samalla veistä kädessään, kun hän uhkaili tappamisella.

Molempien tappouhkausten jälkeen nainen poistui kotoaan. Ensimmäisen uhkauksen jälkeen nainen ja alaikäinen poika lähtivät kotoa keskellä yötä ja he yöpyivät Pasilan rautatieasemalla, koska he pelkäsivät niin paljon oman turvallisuutensa puolesta.

Naisen pää oli lyöntien jälkeen kuin "perunapelto"

Nainen kertoi oikeudessa tavanneensa miehen, kun hän oli kolmen lapsen yksinhuoltaja. Mies muutti naisen asuntoon vuonna 2006.

Aluksi suhteessa oli kaikki hyvin ja mies oli huomaavainen ja kiltti. Vähitellen miehen käytös muuttui ja hän osoittautui niin mustasukkaiseksi, että nainen ei voinut enää tavata edes tuttaviaan.

Naisen mukaan miehen ensimmäinen raivokohtaus syntyi siitä, kun nainen kuunteli vääränlaista musiikkia. Mies oli myös heittänyt kuumaa vettä naisen päälle.

Nainen kertoi oikeudelle, että mies haukkui häntä ja hänen poikaansa jatkuvasti. Pojalla oli ADHD-diagnoosi ja elämä hänen kanssaan oli muutenkin haastavaa.

Tilanne paheni naisen mukaan jatkuvasti eikä miehen väkivallassa ollut järkeä. Mies epäili naista pettämisestä ja uhkasi tappaa hänet. Nainen kertoi, että mies oli ilmaissut "ottavansa mieluummin 12 vuotta".

Pariskunnan riidat olivat välillä päivittäisiä, toisinaan riitojen välissä kului kuukausia. Väkivallasta aiheutui naiselle mustelmia ja uhkailuista pelkotiloja. Nainen pelkäsi aidosti, että mies voisi tappaa hänet.

Naisen mukaan mies löi häntä yleensä päähän hiusrajan yläpuolelle niin, että siitä ei jäisi näkyviä jälkiä. Nainen kuvaili, että hänen päänsä oli välillä kuin "perunapelto".

Raivokohtaus saattoi syttyä pienestä

Nainen kuvaili oikeudelle, että miehen suuttuminen saattoi syttyä hyvin pienistä asioista.

Mies suuttui naiselle muun muassa siitä, kun tämä tapasi veljeään ja leikkasi makkarakastikkeeseen makkarapalat liian ohuiksi. Kun naisen poika jätti leivänmurusia pöydälle, mies retuutti naista ja haukkui hänet huonoksi äidiksi.

Nainen kävi muutaman kerran lääkärissä vammojensa vuoksi, mutta hän valehteli niiden syntymisen syystä.

Viimeinen pahoinpitely tapahtui elokuussa 2015, jonka jälkeen nainen lähti lopullisesti pariskunnan kotoa. Poika oli tuolloin leirillä.

Mies yritti estää naisen lähtöä, mutta hän pääsi pois asunnosta ja soitti poliisit paikalle. Nainen vietiin tämän jälkeen turvakotiin. Siellä äiti ja poika kertoivat pahoinpitelyistä.

Mies myönsi taputtelut ja koputtelut

Mies kiisti oikeudessa, että kymmenen vuoden suhteessa olisi ollut toistuvaa väkivaltaa. Miehen mukaan suhde olisi ollut normaali, ellei asiaan olisi liittynyt huumeita.

Miehen mukaan hän vain "taputteli" poikaa olkapäälle ja "koputti" naista koristepatsaalla päähän. Mies kertoi, että riitely oli molemminpuolista ja myös nainen oli töninyt häntä.

Mies myönsi olevansa naisesta mustasukkainen, koska tämä oli välillä öitä poissa kotoa ja sekava.

Todistajana oikeudessa kuultu naisen työkaveri kertoi, että nainen oli kertonut hänelle henkisestä ja fyysisestä väkivallasta kotona toukokuussa 2015. Tuolloin nainen vietti todistajan luona puolitoista viikkoa.

Todistajan mukaan nainen oli usein väsynyt töissä, mutta hän kertoi viihtyvänsä työpaikalla, koska se vei ajatuksia pois kotiasioista. Todistajalla ei ollut tietoa, että nainen käyttäisi huumeita tai alkoholia, kuten mies väitti.

Helsingin käräjäoikeuden marraskuussa antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme