Mainos
Mainos

Mies pelotteli uhria "tanssittamalla" – laukauksia jalkojen juureen

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 33-vuotiaan miehen laittomasta uhkauksesta, kun tämä ampui kolme laukausta maahan vihamiehensä jalkojen juuriin pelotellakseen tätä. Uhri joutui hyppelemään väistääkseen luoteja.

Välikohtaus tapahtui marraskuussa 2014 Espoossa. Kaksi romanimiestä oli riidoissa ja he välttelivät toisiaan. Kaksikko osui kuitenkin sattumalta samaan baariin.

33-vuotias kertoi, että kantoi asetta omien terveydellisten syiden ja vanhojen asioiden takia. Terveys ei kestänyt painitilanteita. Miehellä oli mukanaan 9 mm pistooli, jonka hän oli kertomansa mukaan ostanut tuntemattomalta mieheltä Hakaniemen torilla.

Baarissa oli keskusteltu lyhyesti ja tilanne oli ”arka”. Väkivallan uhka oli ilmassa. Tapahtumat kärjistyivät tupakkapaikalla. Välimatkaa miesten välillä oli metri-puolitoista.

Ampuja kertoi, että hänen oli pakko ampua, jotta pääsisi pois tilanteesta ilman sen suurempaa ”härdelliä”.

Uhri kertoi hyppineensä väistääkseen luoteja, jotka kimposivat maasta ravintolan seinään.

Tilanne päättyi kun uhri ja ampujan seurassa ollut kaveri väänsivät kolmannen laukauksen jälkeen aseen 33-vuotiaan kädestä.

”Olisi halutessaan osunut”

Käräjäoikeus uskoi miesten kertomusta siitä, että 33-vuotias olisi halutessaan osunut. 33-vuotias korosti oikeudessa sitä, että hän on käsitellyt aseita paljon.

Kun kyse oli vain pelottelusta, oikeus hylkäsi syyttäjän ajamat syytteet törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Oikeus totesi, että mies oli syyllistynyt lyhyen ajan sisällä useisiin ampuma-aseisiin liittyviin rikoksiin. Samassa jutussa käsiteltiin kaksi muutakin aserikosta. Lokakuussa 2014 mieheltä löytyi Mauser-pistooli ja TokarevTT-33 -pistooli ja huhtikuussa 2015 hallussa oli  9 mm Desert Eagle -pistooli.

Käräjäoikeus päätyi ehdottomaan 8 kk vankeusrangaistukseen, mutta muutti sen yhdyskuntapalveluksi. Mies on suorittanut niitä neljä vuosina 2011-2012.

Nyt 33-vuotias sai huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, laittomasta uhkauksesta, vaaran aiheuttamisesta ja kolmesta ampuma-aserikoksesta 200 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme