Mainos
Mainos

Mies puukotti raa’asti takaapäin - ”Mua ei näin kohdella”

Helsinkiläismies joutui tupaantuliaisissa raa’an puukotuksen uhriksi. Häntä lyötiin veitsellä takaapäin parikymmentä kertaa. Helsingin käräjäoikeus passitti tapon yrityksestä syytetyn mielentilatutkimukseen.

Teko tapahtui kesäkuun alussa. Uhri oli tupaantuliaisissa, jonne myös syytetty oli saapunut. He eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Syytetty oli ottanut uhrin naisystävän tupakansytyttiminen ja uhannut naista väkivallalla. Myös asunnon omistajan avaimet olivat illan aikana kadonneet ja löytyivät syytetyn hallusta. Syytettyä pyydettiin poistumaan juhlista.

Hyökkäys takaapäin

Uhri kertoi puukottajan pyytäneen hänet saattamaan alaovelle. Kerrostalon rapussa uhri painoi hissin nappia, jolloin puukottaja hyökkäsi yllättäen. Takaa tulleita iskuja oli parikymmentä, joista 18 oli syvempiä. Kääntöveitsen iskut osuivat päähän, kaulaan ja ylävartaloon. Esimerkiksi vasemman solisluun alle syntyi kymmenen senttimetrin mittainen, usean sentin syvyinen haava. Takaraivossa haava ulottui kallon pohjaan saakka.

–  Iskuja oli useita ja ne tulivat nopeaan tahtiin, uhri kertoi oikeudessa. Hän ei heti ymmärtänyt, että kyse oli puukosta, vaan luuli niitä nyrkiniskuiksi.

Uhri lähti adrenaliinipuuskassa pakenevan puukottajan perään portaisiin, kunnes alakerrassa hän oli ottanut kätensä haavan päältä pois ja huomasi suihkuavan veren. Mies meni läheiseen ravintolaan, josta soitettiin ambulanssi.

”Mua ei näin kohdella”

Syytetty myönsi törkeän pahoinpitelyn, muttei tapon yritystä. Hänen mukaan tarkoitus ei ollut tappaa, vaan pahoinpidellä.

Puukottaja kertoi, että tupakansytyttimestä oli tullut riitaa. Hän oli sanonut, ettei ollut ottanut sitä tahallaan. Avaimet puolestaan olivat vain unohtuneet taskuun.

Rappukäytävässä mies oli suuttunut poistamisestaan ja miettinyt, että ”mua ei näin kohdella!”. Mies kertoi vain halunneensa ”vetää toista lättyyn”.

Puukottaja kertoi ottaneensa jotain lääkkeitä. Hän ei kertomansa mukaan ollut saanut sanaa suustaan ja oli siksi ryhtynyt moiseen tekoon.

Todistaja katsoi ovisilmästä

Todistajana kuultiin asunnon omistajaa, joka ei muistanut mitään uhkailuja. Tupakansytyttimestä oli ollut riitaa ennen poistumispyyntöä. Rapusta kuuluva meteli oli saanut naisen katsomaan tilannetta ovisilmästä ja hän näki puukottajan huitovan käden.

Oikeus totesi välipäätöksessä miehen syyllistyneen väkivaltaan, muttei ottanut kantaa rikosnimikkeeseen. Oikeus passitti syytetyn miehen omasta pyynnöstä mielentilatutkimukseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme