Mainos
Mainos

Mies raiskasi naisen ja piti häntä vankinaan: "Ihmisarvon polkemista ja vakavaa välinpitämättömyyttä"

Helsingin käräjäoikeus on antanut noin 30-vuotiaan naisen julmasta raiskauksesta ja vapaudenriistosta julkisen selosteen. Juttu käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin.

Tapahtumat saivat alkunsa viime elokuussa. Mies oli tutustunut naiseen jo keväällä ja he olivat käyttäneet yhdessä huumeita. Huumeiden luovuttamistilanteessa tapahtumaan oli käräjäoikeuden mukaan liittynyt seksuaalista kanssakäyntiä.

Vapaudenriisto ja raiskaus tapahtuivat 7. elokuuta tuomitun asunnossa Myllypurossa. Mies heitti naisen puhelimen 6. kerroksen ikkunasta ulos ja piti tätä vankinaan noin kolmen tunnin ajan.

Raiskaus ei tapahtunut väkivaltaa käyttämällä, vaan uhri pelkäsi väkivallalla uhannutta miestä, joka oli pahoinpidellyt häntä sekä käyttäytynyt aggressiivisesti ja arvaamattomasti. 

Vuonna 1994 syntynyt tuomittiin vainoamisesta, vapaudenriistosta, raiskauksesta, kunnianloukkauksesta, pahoinpitelystä, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä kahdesta vahingonteosta 2 vuoden 2 kuukauden vankeuteen.

10 000 euroa korvauksia

Oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisessa oli tarkoitus saada uhri perumaan raiskauksesta poliisille tekemänsä rikosilmoituksen. Tuomitulla on aiempaa rikostaustaa.

Käräjäoikeuden mielestä vastaaja tunsi voimakasta katkeruutta, pahansuopuutta sekä kostonhalua naista kohtaan. Taustalla oli tunneloukkauksia ja päihteidenkäytön vääristämiä ajatuksia.

– Vastaajan menettely on käräjäoikeuden mielestä -- osoittanut poikkeuksellisen vakava-asteista välinpitämättömyyttä ja ihmisarvon polkemista, käräjäoikeus perusteli tuomiotaan.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille lähes 10 000 euroa kärsimyksestä, kivusta ja vahingoittuneesta omaisuudesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme