Mainos
Mainos

Mies raiskasi työkaverinsa illanvieton päätteeksi – ehdollista

Nuori nainen joutui raiskatuksi työpaikan kesäjuhlien jatkoilla omassa kodissaan Kauniaisissa kesällä 2015. 

Nainen oli päätynyt kotiinsa jatkoille työpaikan juhlista yhdessä kuuden työkaverinsa kanssa. Aamuyön jatkoilla oli nautittu alkoholia, mutta jossain vaiheessa porukka oli lähtenyt nukkumaan. Nainen ei päässyt omaan sänkyynsä, koska siellä nukkui jo neljä hänen työkaveriaan, joten hän meni nukkumaan vuodesohvalle yhdessä mies- ja naispuolisen työkaverinsa kanssa.

Nainen kertoi havahtuneensa siihen, että joku työnsi häntä kohti sohvan sisäseinää. Seuraavaksi hän havahtui siihen, että joku oli työntänyt kätensä hänen housuihinsa. Nainen kertoi olevansa syväuninen, ja nyt hän oli nauttinut runsaasti alkoholia, joten hän jatkoi uniaan. Kolmannen kerran hän havahtui siihen, että hänen yösortsinsa ja alushousunsa olivat nilkoissa, ja että mies yhtyy häneen väkisin. Nainen ajatteli, että mies on hänen kaverinsa, eikä hän voi tehdä näin.

Mies yritti kääntää naista selälleen, jolloin nainen huusi ja meni vessaan oksentamaan. Sen jälkeen hän otti tavaroitaan ja meni parvekkeelle. Hän ei kertomansa mukaan voinut raivota miehelle työkavereidensa edessä, eikä halunnut, että töissä puhutaan heidän harrastaneen seksiä.

Nainen pyysi myöhemmin samana aamuna miestä selittämään tekonsa. Mies sanoi luulleensa, että hän näki unta.

Oikeus: Uniselitys epäuskottava

Käräjäoikeus piti epäuskottavana sitä, että mies olisi nukkunut koko tapahtuman ajan. Lisäksi mies oli käyttänyt hyväkseen naisen väsymystä ja humalatilaa.

Oikeuden mukaan käsitystä siitä, että mies on tiennyt, mitä on tapahtunut, tukee tämän naiselle lähettämä tekstiviesti: ”Haluuksä puhuu jostain”. Nainen oli vastannut viestiin, ettei puhuttavaa ole, ja että hän haluaa miehen pysyvän poissa hänen elämästään. Tähän mies oli vastannut vielä muutamalla viestillä, joista viimeinen oli: ”Vaik et usko ni voin lupaa että mua vituttaa ja järkyttää toi asia ihan yhtä paljon kun sua luultavasti..”

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 23-vuotiaan miehen yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta. Mies joutuu maksamaan naiselle korvauksia yhteensä 4 400 euroa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme