Mainos
Mainos

Mies riisuutui Skype-puhelussa vieraalle naiselle – video lähetettiin rahaa kiristäen vaimolle

Nuoria miehiä on yritetty alkukesästä kiristää sosiaalista mediaa käyttäen Itä-Suomessa. Poliisin tietoon on tullut kolme tapausta.

Jokaisessa tapauksessa nuori ulkomaalainen nainen on ottanut miehiin yhteyttä sosiaalisessa mediassa. Lyhyen keskustelun jälkeen miestä on pyydetty ottamaan naiseen yhteyttä Skype-videopuhelupalvelun avulla.

Yhdessä tapauksessa nainen on riisunut itseään puhelun aikana ja pyytänyt myös miestä riisumaan. Kesken puhelun naisen tilalle on kuitenkin tullut ulkomaalainen mies, joka on kertonut puhelun nauhoittamisesta ja kiristänyt mieheltä rahaa sanomalla, että hänen nakupuhelunsa naisen kanssa levitetään Youtube-palvelussa.

Mies oli myös uhannut lähettää videon nuoren miehen vaimolle ja sukulaisille, mikäli tämä ei suostuisi maksamaan kiristäjälle rahaa. Mies ei maksanut kiristäjälle ja kiristäjä toteutti uhkauksensa lähettämällä nauhoitteen miehen vaimolle. Vaimon nimen kiristäjä oli saanut tutkimalla uhrin Facebook-profiilia.

Toisessa tapauksessa ei ollut muuta kuin miehen ja ulkomaalaisen naisen välistä keskustelua, mutta keskustelu oli nauhoitettu ja myöhemmin liitetty osaksi pornoelokuvaa. Elokuvasta saa käsityksen, että siinä esiintyy sama mies, joka puhuu Skype-puhelua. Tässäkin tapauksessa kuvioihin oli ilmestynyt ulkomaalainen mies, joka oli uhannut levittää elokuvaa internetissä, mikäli mies ei maksaisi rahaa.

Poliisi muistuttaa, että internetissä ja sosiaalisessa mediassa tulee tänä päivänä olla järki mukana, eikä tuntemattomien kanssa kannata välttämättä ryhtyä videopuheluun. Nykyisillä haittaohjelmilla kyetään nauhoittamaan kuvaa ja ääntä, vaikka oma tietokone olisi suljettu. Tämä on poliisin mukaan mahdollista, mikäli tietokoneessa ei ole asianmukaista virus- ja haittaohjelmasuojausta. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme