Mainos
Mainos

Mies rikkoi lähestymiskieltoa yli tuhat kertaa

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi yli tuhat kertaa lähestymiskieltoa rikkoneen miehen yhdyskuntapalveluun. 31-vuotias miehen tuomio olisi ollut 5 kk 15 pv ehdotonta vankeutta, mutta se muutettiin 130 palvelutunniksi.

Mies määrättiin lähestymiskieltoon viime vuoden heinäkuussa. Sen jälkeen hän oli käynyt Sonkajärvellä asuvan naisen pihalla 20 kertaa, lähettänyt yli tuhat viestiä ja soittanut 27 kertaa.

Mies oli käynneillään mm. kurkistanut asunnon ikkunoista sisään ja jättänyt makeisia. Syyttäjän mukaan mies oli jättänyt myös tappouhkauksen, mutta siltä osin syyte hylättiin.

Lähestymiskiellon lisäksi mies tuomittiin kotirauhan rikkomisesta sekä vuoden vaihteessa rikoslakiin tulleesta vainoamisesta. Tuomio tuli myös vahingoteosta, koska mies rikkoi naisen kotinsa ulkopuolelle asentaman riistakameran.

Mies oli myös ajanut autoa 2,35 promillen humalassa syyllistyen törkeään rattijuopumukseen.

Oikeus kuitenkin hylkäsi naisen auton renkaiden puhkaisemiseen ja tyhjentämiseen liittyvät kolme syytettä, koska langettavan tuomion edellyttämää näyttöä ei ollut. Syyte perustui olettamukselle.

Syyttäjä oli vaatinut miehen matkapuhelimen takavarikoimista valtiolle, mutta oikeus palautti sen tuomitulle.

- Matkapuhelin on ensisijaisesti viestintä- eikä rikoksentekoväline, oikeus lausui.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme