Mainos
Mainos

Mies seurasi vanhuksia ja hyökkäsi kimppuun heidän kotiovellaan – epäillään useista ryöstöistä

Nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen useisiin ryöstöihin, joiden kohteena on ollut vanhuksia, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Epäilty, vuonna 1978 syntynyt joensuulaismies on seurannut vanhuksia ja käynyt heihin käsiksi Joensuun Niinivaaralla 7.–8. marraskuuta.

Poliisilla on tutkittavana neljä erillistä tapausta, joiden esitutkinta on valmistunut ja tapaukset etenevät syyteharkintaan. Uhrit ovat 1920–30-luvuilla syntyneitä ihmisiä.

Kolmessa tapauksessa tekijä anasti vanhuksilta vähäisen määrän käsilaukussa ollutta omaisuutta. Neljäs teko jäi yritykseksi. Tekoja on tutkittu rikosnimikkeillä ryöstö ja varkauden yritys.

Esitutkinnan perusteella epäilty seurasi vanhuksia kauppaliikkeestä ja toteutti edellä kuvatut rikokset kerrostalojen ulko-ovella tai rappukäytävissä. Yritykseksi jäänyt teko tapahtui erään kauppaliikkeen aulassa.

Kokonaisuuteen kuuluu myös yksi varkausrikos. Miehen epäillään käyttäneen anastettua polkupyörää edellä kuvattujen tekojen yhteydessä.

Poliisi otti epäillyn kotoaan Niinivaarasta kiinni 8. marraskuuta varsin pian epäiltyjen tekojen jälkeen. Mies on kuulustelussa myöntänyt osan teoista, osan teoista hän on kiistänyt.

Mies on vangittuna ja syyte on nostettava 11. tammikuuta mennessä.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme