Mainos
Mainos

Mies sohi puukolla kohti raskaana olleen naisen vatsaa ja uhkasi tappaa, jos nainen ei tee aborttia

Teko tapahtui heinäkuussa 2015 Oulussa naisen kotona, jossa mies piti häntä vankina yöllä kolmen tunnin ajan. Oikeuden mukaan kyse oli vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Mies kaatoi raskaana olleen naisen asunnon sängylle ja yritti tukehduttaa tätä. Hän sylki naista kasvoille ja löi häntä useita kertoja voimakkaasti avokämmenellä päähän. Lisäksi hän yritti muun muassa juottaa naiselle väkisin olutta.

Syytteen kuvauksen mukaan hän myös uhkasi naista kysymällä, onko tämä ”nähnyt sellaista elokuvaa, jossa tapetaan ihminen”. Tämän jälkeen mies haki keittiöstä puukon ja uhkasi tappamisella, jos nainen ei mene lääkäriin tekemään aborttia. Kun nainen kieltäytyi, mies sanoi, että hänen täytyisi sitten tappaa lapsi itse. Mies ryhtyi tekemään puukolla iskuja kohti naista ja hänen vatsaansa, mutta pysäytti puukon aina ennen kuin se osui.

Tapahtumat kestivät yhteensä kolme tuntia. Lopulta nainen pääsi livahtamaan asunnosta ulos miehen wc-käynnin aikana. Hän soitti poliisille. 

Nainen meni heti tapahtumien jälkeen lääkäriin ja kertoi tapahtuneesta. Hänellä todettiin useita lieviä vammoja, jotka tukivat naisen kertomusta yön tapahtumista.

Mies itse kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän kertoi oikeudelle olleensa tapahtumahetkellä niin humalassa, ettei enää jälkikäteen muista tapahtumia.

Oikeuden mukaan käytössä ei ollut esimerkiksi tietoa siitä, löytyikö asunnon veitsestä miehen dna:ta syytettä tukemaan. Naisen kertomus oli kuitenkin uskottava ja sai tukea lääkärinlausunnosta.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja vapaudenriistosta 80 päivän ehdolliseen vankeuteen sekä 2500 euron korvauksiin naiselle.

Rovaniemen hovioikeus ei nähnyt aihetta muuttaa tuomiota.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme