Mainos
Mainos

Mies törttöili kuula-aseen kanssa – yritti ryöstää nukkuvan rahat ja otti juoksutaksin

Mies oli kuula-asetta käyttäen yrittänyt ryöstää nukkuvan miehen viime vuoden toukokuussa. Mies oli myös uhannut taksikuskia aseella. 

Helsingin käräjäoikeuden viime kuussa antamasta tuomiosta selviää, että mies oli ensin tavannut uhrin siskon, riidellyt tämän kanssa ja sitten siirtynyt huoneeseen, jossa uhri oli nukkumassa.

Hän otti esille kuula-aseen ja alkoi vaatia sillä uhaten uhrilta rahaa. Uhri yritti tarjota miehelle 20 euron seteliä, joka ei kuitenkaan tekijälle kelvannut. Uhri epäili aseen olevan kuula-ase tai kumiluotiase.

Tilanne kärjistyi painiksi, jonka aikana ase laukesi aiheuttaen uhrin otsaan runsaasti vuotaneen haavan. Tekijä poistui tämän jälkeen paikalta.

Tapaus aiheutti uhrille pelokkuutta ja muutamien kuukausien traumaperäisen stressihäiriön ja hän oli joutunut sairaslomalle.

Uhkaili taksikuskia

Samana päivänä tekijä otti taksitolpalta taksin kohti Pitäjänmäkeä. Matkalla hän käänsi taksin turvakameran väärinpäin, lopulta repien sen irti ja paiskaten lattialle. Tällöin taksikuski pysäytti auton vaatien miestä poistumaan autosta.

Mies kuitenkin kaivoi esille aiemmin käyttämänsä muovikuula-aseen, vaatien kuljettajaa jatkamaan matkaa, minkä kuljettaja tekikin painettuaan hälytysnappia. Kuljettaja oli luullut asetta aidoksi, kunnes miehen tehtyä aseella latausliikkeen oli kuljettaja ymmärtänyt muovisen äänen perusteella kyseessä olleen leikkiase. Tekijä poistui autosta maksamatta.

Mies tuomittiin ryöstön yrityksestä, pahoinpitelystä, vahingonteosta, pakottamisesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta yhteensä 1 vuoden 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Viimeisin rikosnimike koski miehen hallusta löytynyttä mattoveistä.

Ryöstöyrityksen ja pahoinpitelyn uhrille oikeus määräsi miehen korvaamaan kivusta, särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 2 400 euroa, kärsimyksestä 600 euroa ja verisestä paidasta 30 euroa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme