Mainos
Mainos

Mies uhkaili haulikolla ja sytytti paloja – Suvisaariston piiritysjutun tutkinta lopetettiin

Poliisi on päättänyt esitutkinnan Espoon Suvisaariston piiritysjutussa. Tutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumapaikalla kuollut parikymppinen mies toimi yksin.

Länsi-Uudenmaan poliisi sai tammikuussa ilmoituksen, jonka mukaan aseistautunut mies oli uhannut omakotitalon asukasta aseella ja tunkeutunut taloon iltapäiväaikaan.  

Poliisi kertoo, että epäilty käytti uhkaamisessa pumpputoimista haulikkoa, joka oli varastettu viime vuonna Keski-Suomesta asuntomurrossa. Epäillyllä oli lisäksi mukanaan kommandopipo ja käsiraudat, mutta poliisin mukaan näitä ei käytetty Suvisaaristossa. Poliisi on esineiden vuoksi selvittänyt mahdollista kiristämisaikomusta, mutta siitä ei saatu näyttöä.

Poliisi löysi miehen talosta kuolleena. Kuolemaa on tutkittu kuolemansyyntutkintana, eikä poliisi tiedota siitä. 

Motiivi ja aseen reitti jäivät tuntemattomiksi 

Poliisin mukaan epäilty oli sytyttänyt neljä palopesäkettä. Näistä syntyi voimakasta savua, ja palot ja savu aiheuttivat suuret vahingot. 

Poliisi tutki tapausta laittomana uhkauksena, ampuma-aserikoksena, törkeänä vahingontekona ja törkeänä kotirauhan rikkomisena. Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi muita rikoksesta epäiltyjä kuin paikalla kuollut mies. Asia ei siksi etene syyteharkintaan. 

Tutkinnassa ei myöskään käynyt ilmi yhteyttä miehen ja asianomistajien välillä. Poliisi kertoo, että muun muassa kuulusteluista, teknisestä tutkinnasta sekä kotietsinnästä huolimatta teon motiivi ja aseen hankkimistapa jäivät selvittämättä. 

Aiemmin poliisi on kertonut, että vantaalaismies oli saapunut Suvisaaristoon taksilla.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme