Mainos
Mainos

Mies väärensi diplomaattipassin – päätyy todennäköisesti siivoamaan rangaistuksena 158 tuntia

Väärennetty diplomaattipassi toi puolen vuoden vankeusrangaistuksen miehelle, jolla on takanaan aiempiakin tuomioita väärennysrikoksista.

Vankeuden sijaan mies joutuu suorittamaan 158 tuntia yhdyskuntapalvelua. Yhdyskuntapalvelun työtehtävät ovat luonteeltaan avustavia, useimmiten esimerkiksi siivousta.

Vuonna 1977 syntynyt mies hankki vuonna 2013 väärennetyn Liberian tasavallan diplomaattipassin ja väärennetyn liberialaisen ajokortin. Hän toimitti passinsa ulkoministeriöön diplomaatiksi akkreditointia varten.

Diplomaattipassi varmistui väärennökseksi keskusrikospoliisin tutkimuksissa. Helsingin käräjäoikeuden mukaan on todennäköistä, että myös diplomaattiasemaan liittyvä nootti ja todistus ovat väärennöksiä.

Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään väärennykseen ja väärennysaineiston hallussapitoon. Helsingin hovioikeus piti tuomion ennallaan tiistaina antamallaan päätöksellä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme