Mainos
Mainos

Mies välitti huumeita alaikäisille Hämeenlinnassa – asiakasrinkiin kuului toistakymmentä, joista nuorin vasta 14-vuotias

Hämeen poliisilaitoksella on tutkinnassa törkeä huumausainerikos.

Rikoksesta on epäiltynä 18-vuotias mies, jonka epäillään välittäneen ekstaasia, kannabista sekä amfetamiinia noin kahdellekymmenelle alaikäiselle nuorelle syksyn 2016 ja lokakuun 2017 välisenä aikana Hämeenlinnassa ja lähiseudulla. Esitutkinnassa on selvinnyt, että nuorin huumausaineita hankkinut oli tapahtumahetkellä 14-vuotias.

Miehen epäillään välittäneen huumausaineita muutamalle kymmenelle täysi-ikäiselle alaikäisten lisäksi. Vyyhti lähti purkautumaan poliisin rutiininomaisessa liikennevalvonnassa ilmi tulleen huumausainerikoksen kautta.

Poliisin mukaan rikoskokonaisuudesta tekee poikkeuksellisen se, että näin suuri määrä alaikäisiä nuoria esiintyy huumausainerikostutkinnan yhteydessä. Tutkinnassa tehtiin alusta saakka tiivistä yhteistyötä poliisilaitoksen Ankkuritiimin kanssa, johon kuuluu poliisin lisäksi sosiaalityöntekijöitä. 

Poliisi tiedottaa tapauksesta, koska tutkinnan aikana tuli selvästi esiin, että nuoren huumausaineiden käyttö tuli useille vanhemmille yllätyksenä. Ei ole tavatonta, että sellaisetkin nuoret, jotka eivät itse käytä huumausaineita, törmäävät aineiden käyttöön tai välitykseen iltaisin esimerkiksi kaupungilla liikkuessaan. 

Tutkinnassa ilmeni myös, että monilla nuorilla oli vajavaiset tiedot huumausaineisiin liittyvästä lainsäädännöstä ja aineiden käyttöön liittyvistä riskeistä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot