Mainos
Mainos

Mies vieritti syytä vaimolleen Mikkolan murhasta

Avioparille luettiin keskiviikkona Vantaan käräjäoikeudessa syytteet murhasta. Syyttäjä Emilia Ilanderin mukaan 40-vuotias nainen ja 50-vuotias mies murhasivat tuttavansa maaliskuussa Vantaan Mikkolassa. - Väkivalta oli erittäin moninaista, syyttäjä sanoi.

Molemmat syytetyt kiistivät syytteen. Miehen mukaan 57-vuotiaan naisen surmasi hänen vaimonsa, joka myönsi oikeudessa tapon. Mies sanoi lähinnä katsoneensa tapahtumia vierestä.

Henkirikos tapahtui 14. maaliskuuta kerrostalokaksiossa Vantaan Mikkolan Marsinkuja 1:ssä. Työtön aviopari oli kutsunut tuttavansa kylään. Päivää oli vietetty juopottelemalla.

57-vuotias pienikokoinen ja hentorakenteinen nainen oli pariskunnan ystävä ja ollut heidän häissään vaimon kaasona.

Hieman ennen iltayhdeksää mies oli hakenut lähikaupasta lisää salkullisen Pirkka-olutta. Väkivalta alkoi pian sen jälkeen.

Riitaa vitsailusta

Syyttäjän mukaan avioparin vieraan välille oli syntynyt riitaa. 57-vuotias oli puhunut vankilassa istuvasta henkilöstä, jota aviopari pelkäsi.

Puolustuksen mukaan uhri oli vitsaillut vankilamiehestä ja avioparin kokemasta pelosta.

- He suivaantuivat puheista ja naiseen ryhdyttiin kohdistamaan väkivaltaa, syyttäjä Ilander sanoi.

Syyttäjän mukaan istuvaa naista lyötiin ensin yllättäen vasaralla. Suun eteen oli vedetty ilmastointiteippiä ja tekoa jatkettiin. Muutaman vasaranlyönnin uhri pystyi torjumaan. Tästä kertovat käsien puolustusvammat. Jossain vaiheessa hän oli saanut teipin myös pois.

Väkivalta yltyy

Uhri kaatui olohuoneen lattialle, jossa iskuja tuli lisää.

- Tämän lisäksi haettiin keittiöstä veitsi sekä makuuhuoneesta metalliputki ja kirves, syyttäjä kertoi. Iskuja oli yhteensä kymmeniä.

57-vuotias yritti jossain vaiheessa ryömiä ovea kohti, mutta häntä potkaistiin kasvoihin. Syyttäjän mukaan sekä mies että nainen osallistuivat tekoon.

Veriroiskeita löytyi ympäri asunnon olohuonetta.

Ruumiin hävittäminen

Kaksikko oli varmistanut kuoleman ja syyttäjän mukaan mies oli vielä häpäissyt ruumista. Sen jälkeen ruumista oli yritetty paloitella. Mies ei kyennyt sitä tekemään, joten uhri sytytettiin tuleen. Liekit nousivat liian isoiksi, jolloin ruumiin päälle kaadettiin vettä.

Ruumis siirrettiin rappukäytävään, jossa se oli muutaman minuutin. Sen jälkeen uhri vedettiin kuitenkin takaisin eteiseen. Rappuun jäi verijälkiä ja naapurit hälyttivät aamulla poliisin.

Kaksikko otettiin kiinni asunnosta.

Murhasyyte

- Raakuuteen viittaa tekovälineet, niiden määrä, väkivallan määrä ja laatu sekä sen kohdistaminen. Julmuuteen viittaa teon kohdistaminen puolustuskyvyttömään ja aiheutettu kärsimys, syyttäjä Ilander perusteli murhasyytettä.

Molemmat kiistivät murhan.

Nainen myönsi syyllistyneensä tappoon, muttei murhaan. - Teko on ollut raaka ja julma, muttei erityisen raaka ja julma, naisen asianajaja Matti Penttinen sanoi.

Nainen on muutama vuosi sitten tuomittu väkivaltarikoksesta.

Mies kiisti henkirikoksen kokonaan.

- Päämieheni ei ole käyttänyt vasaraa, kirvestä eikä veistä. Hän ei ole toiminut yhdessä toisen syytetyn kanssa. Hän myöntää potkaisseensa kahdesti ja lyöneensä kahdesti metalliputkella. Päämiehen käsityksen mukaan tämä ei ole aiheuttanut kuolemaa, varatuomari Markku Salonen totesi.

Mies kiisti jyrkästi myös häpäisseensä ruumista. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme