Mainos
Mainos

Mieskaksikkoa epäillään 69 asuntomurrosta – murrot tehtiin muutamassa viikossa

Poliisi epäilee mieskaksikkoa 69 asuntomurrosta Etelä-Suomessa.

Asuntomurrot tapahtuivat viime vuoden joulukuussa kolmen viikon aikana. 

– Miehet saapuivat Suomeen lentokoneella marraskuun lopussa. Sitten käytiin tekovälineitä hankkimassa, ja melko saman tien tekoja rupesi ilmaantumaan eri puolilla lähinnä pääkaupunkiseutua, kertoo tutkinnanjohtaja Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisista.  

Poliisi pääsi rikossarjan jäljille, kun eri puolilla Länsi-Uudenmaan kuntia tuli poikkeuksellisen paljon ilmoituksia useista asuntomurtoja, joiden tekotavat olivat yhtenäisiä. Murrot tapahtuivat yleensä iltapäivän ja myöhäisillan välisenä aikana.

Poliisi kohdensi murtovalvontaa ja sai lopulta tekijät kiinni pari päivää ennen joulua Espoon Latokaskesta, jossa oli aiemmin samana iltana tehty neljä asuntomurtoa. 30-40-vuotiaat epäillyt ovat olleet vangittuina joulun tienoilta asti.

Murrot tehtiin iltapäivän ja illan aikana

Valtaosa murroista tapahtui Espoossa, Lohjalla, Kirkkonummella Raaseporissa ja Vihdissä. Sarjassa syyteharkintaan on siirtymässä rikoksia myös Helsingistä, Vantaalta, Janakkalasta, Tuusulasta, Keravalta, Hyvinkäältä ja Riihimäeltä sekä Raisiosta.

Murrot tehtiin yleensä iltapäivän ja illan aikana. Saman kunnan alueella tunkeuduttiin usein samalla kertaa moniin asuntoihin. Poliisin mukaan tekijöitä kiinnostivat lähinnä korut ja raha.

Suurin osa noin 400 000 euron arvoisesta anastetusta omaisuudesta on jäänyt kateisiin. 

Poliisin mukaan epäillyistä toinen puhui kuulusteluissa asioista auliimmin kuin toinen.  

– Epäiltyjen hallusta löytyi muutamien satojen, jopa tuhansien eurojen arvosta koruja kiinnioton yhteydessä. Epäilemme, että he paiskoivat jonkin verran koruja menemään paetessaan.

Saalis voi olla ympäri Eurooppaa

Lisäksi murtosaaliin rippeitä löytyi miesten vuokraamasta asunnosta Helsingin keskustasta.

Asunnosta löytyi viitteitä siitä, että epäillyt olisivat lähettäneet omaisuutta Ruotsiin. Läheltä Tukholmaa löytyikin kotietsinnässä Helsingistä varastetut kiikarit.   

Epäillyt ovat kotoisin Balkanin alueelta. Saaren mukaan saalista on voitu lähettää moniin osoitteisiin eri puolilla Eurooppaa.  

– Heillä on myös saattanut olla Suomessa joku tuttu, jolle tavaraa on mennyt. Sellaista ei pystytty kuitenkaan todentamaan tutkinnan aikana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme