Mainos
Mainos

Mieskolmikon autosta löytyi satoja varastettuja koruja

Oulun poliisi on selvittänyt elokuun alussa tehdyn kahdeksan omakotitalomurron sarjan. Törkeistä varkauksista epäiltynä käräjäoikeus on vanginnut kolme liettualaista miestä.

Kolmikko murtautui Oulun ympäristössä kahdeksaan omakotitaloon sen jälkeen, kun he olivat varmistuneet, että talo on tyhjä. Kolmikkoa kiinnostivat pääasiassa kultakorut.

- Epäilemme, että he ovat käyneet soittamassa ovikelloa tai ovat pyytäneet asukkailta vettä, kertoo rikoskomisario Antti Räsänen Oulun poliisilaitokselta.

Poliisi päästi tekijöiden jäljille yleisövihjeen perusteella. Liettualaiskolmikko otettiin kiinni, kun he olivat matkalla Kokkolan suuntaan.

- Autosta löytyi varastettuja toista sataa kultakorua, auton rakenteisiin kätkettyinä, Räsänen kuvaa.

Poliisi epäilee, että tekijät ovat toimineet ammattimaisesti. He ovat tulleet Suomeen Ruotsin kautta.

Tekijöiden yhteyttä lähes identtiseen sarjaan on selvitelty. Peräpohjolan poliisilaitos kertoi elokuun alussa heinäkuun lopussa tapahtuneesta asuntomurtojen sarjasta Keski- ja Pohjois-Suomessa.

- Varmuutta siitä, että asialla olisivat olleet samat tekijät, ei ole. Mutta toisaalta yhteyttä näiden välillä ei voida pois sulkea, Räsänen sanoo.

Varastetut korut palautetaan tällä viikolla omistajilleen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme