Mainos
Mainos

Miestä syytetään kahden poliisin murhayrityksestä – huusi tappavansa poliisit perheineen

Miestä syytetään Keski-Pohjanmaan käräjäoikeudessa muun muassa kahteen poliisiin kohdistuneista murhan yrityksistä. Mies oli syyttäjän mukaan pistoolilla yrittänyt surmata virkatehtävässä olleet poliisimiehet.

Poliisipartio oli lähtenyt syyskuussa 2015 Toholammelle avustamaan sairaanhoitohenkilökuntaa miehen mielentila-arvioon toimittamisessa. Samalla partion oli tarkoitus ottaa haltuun miehen hallussa ollut merkinantopistooli.

Haastehakemuksen mukaan partio oli mennyt asuntoon, jossa mies oli alkanut huutaa ja hyökännyt virka-asuisia poliiseja kohti. Samalla tämä oli ojentanut farkkuliivin taskussa ollutta oikeaa kättään.

Mies oli saanut kohotettua kätensä ja osoittanut toista poliisimiehistä pistoolilla ylävartaloon ja pään alueelle.

Poliisin onnistui työntää aseen pois

Poliisi oli onnistunut työntämään miestä asekädestä kauemmas, mutta tämä onnistui jälleen kohottamaan sen poliisia kohti. Poliisi tarttui asekädestä kiinni kaksin käsin, ja työnsi kättä sivummalle toisen poliisin tullessa auttamaan.

Pistoolin patruunapesässä oli ollut hylsy, joten ampuminen olisi vaatinut latausliikkeen.

Mies oli haastehakemuksen mukaan huutanut tappavansa poliisit, heidän vanhempansa, perheensä sekä lapsensa.

Vaihtoehtoisesti miestä vaaditaan tuomittavaksi törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä.

Miestä syytetään myös törkeästä ja perusmuotoisesta ampuma-aserikoksesta, sillä tämä oli pitänyt ilman lupaa hallussaan useita aseita, aseen osia ja patruunoita, mukaan lukien konepistoolin.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 10 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme