Mainos
Mainos

Mikkelissä neljää epäillään törkeästä kannabiskasvatuksesta – kotietsinnässä löytyi käsiase

Neljää henkilöä epäillään Mikkelissä laajasta kannabiksen kasvatusta koskevassa tapauksessa. Esitutkinnan mukaan viidessä eri asunnossa Mikkelissä on kasvatettu yhteensä yli 130 kannabiskasvia.

Poliisin mukaan määrät olivat sellaisia, ettei kasveja kasvatettu vain henkilöiden omaan käyttöön.

Osa kasveista on saatu takavarikoitua etsinnöissä, mutta myös aiemmin kasvatettujen kasvien määrää ja niiden tuottaman marihuanan määrää on pystytty esitutkinnassa selvittämään.

Neljää henkilöä epäillään kasvatusten johdosta törkeästä huumausainerikoksesta. Lisäksi yhtä henkilöä epäillään huumausainerikoksesta.

Kaikki rikoksesta epäillyt ovat mikkeliläisiä alle 30-vuotiaita miehiä. Yksi heistä oli vangittuna, mutta on nyt vapautettu.

– Osalla ei ollut ensimmäinen kerta vaan heillä oli aiempaa kokemusta vastaavista teoista, rikoskomisario Sami Hahl Mikkelin poliisiasemalta kertoo.

Kotietsinnässä löytyi anastettu ase

Esitutkinnassa on selvinnyt myös muun muassa ampuma-aseella tehty vahingonteko ja vaaran aiheuttaminen, kun kotietsinnässä löydettiin anastettu ampuma-ase.

– Ase oli anastettu asuntomurron yhteydessä, jäänyt kateisiin ja löytyi nyt sitten näiden kotietsintöjen yhteydessä, Hahl kertoo.

Aseella oli tehty testiammuntoja Mikkelin Otavankadun varrella olevaan valomainostauluun toukokuussa 2015.

Asia siirtyy syyteharkintaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme