Mainos
Mainos

Miksi Turun puukottaja hyökkäsi naisten kimppuun? Supo vastaa

Keskusrikospoliisin mukaan Turun eilisten puukotusten tekijä oli valikoinut uhreikseen naisia.

Erikoistutkija Pekka Hiltunen Suojelupoliisista kertoo MTV Uutisille, että tällaista toimintapaa on nähty Euroopassa aiempien iskujen yhteydessä.

Hiltusen mukaan iskemällä naisia ja lapsia vastaan pyritään aiheuttamaan mahdollisimman paljon huomiota ja pelkoa.

Iskun tekotapa, jonka tavoitteena on aiheuttaa paljon tappioita pehmeään kohteeseen muistuttaa Hiltusen mukaan Euroopassa aiemmin tehtyjä iskuja.

Hiltusen mukaan uhka-arviota ei ole kohotettu neliportaisella asteikolla tasolta 2 ylöspäin, sillä Supon nykyinen uhka-arvio kattaa kyseiset teot. Turun tapauksessa ilmoitettu riski ja uhka toteutuivat.

Uhka-arviota nostettaisiin siinä tapauksessa, että viranomaiset saisivat merkittävää tietoa, josta olisi arvioitavissa iskun teon olevan ratkaisevasti aiempaa todennäköisempi.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot