Mainos
Mainos

Miljonääriäitiä ei saatu haastettua ajoissa käräjille – oikeudenkäynti lykkääntyi

Helsingin käräjäoikeuden huominen oikeudenkäynti niin kutsutussa miljonääriäitien rikosjutussa on peruttu viime tingassa.

Syynä on käräjäoikeuden mukaan se, ettei haastetta saatu toimitettua ajoissa jutussa syytetylle Maria Alaselle. Alasta on pitkään epäilty törkeästä kavalluksesta liittyen hänen edesmenneen miehensä Ferrarin myyntiin.

Syytteet asiassa nostettiin jo alkukesästä, mutta haaste saapua käräjäoikeuteen tavoitti Maria Alasen vasta toissa viikolla.

Alasen asuinpaikka ei ole käräjäoikeuden tiedossa. Hänet tavoitettiin lopulta hänen asianajajansa Petteri Jaarin välityksellä, joka toimitti käräjäoikeudelle haastekirjeen Alasen allekirjoituksella.

Asianajajansa välityksellä Alanen esitti samalla myös pyynnön, että oikeudenkäyntiä lykätään, koska haaste saapua oikeuteen tavoitti hänet niin viime tinkaan. Käräjäoikeus myöntyi pyyntöön.

Alaselta odotettaan kirjallista vastausta haasteeseen 18. joulukuuta mennessä. Uutta käsittelypäivää ei ole vielä määrätty.

Toinen syytteessä oleva miljonääriäiti Nina Grekin saatiin haastettua käräjille jo alkusyksystä.

Syytekokonaisuuden nimikkeenä on törkeä kavallus. Kokonaisuudessa on useita nimikkeitä ja kolme syytettyä.

Tiettävästi kaikki syytetyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot