Mainos
Mainos

Ministeri Mäntylän petosepäily syyteharkintaan

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylää (ps) koskeva rikosepäily on siirtynyt poliisitutkinnasta syyttäjän pöydälle.

Ministerin epäillään harhauttaneen viranomaista vuonna 2010, kun hän haki oikeusapua lastenhuoltoon liittyvässä oikeudenkäynnissä. Epäilyn mukaan Mäntylä olisi saanut tuhansilla euroilla perusteetonta oikeusapua, kun hän jätti ilmoittamatta puolisonsa tulot viranomaiselle. 

– Poliisi on siirtänyt asian syyteharkintaan ja näin ollen tiedotusvastuu asiassa on syyttäjällä, kertoo tutkinnanjohtaja Jukka Haataja Lapin poliisilaitokselta. 

Syyttäjä Maija Aarto harkitsee nyt, nostaako hän rikossyytteen ministeriä vastaan. MTV Uutiset ei tänään tavoittanut Aartoa kommentoimaan asiaa. 

Kun Seiska-lehti uutisoi rikosepäilystä pari viikkoa sitten, Mäntylä lähetti julkisuuteen tiedotteen, jossa hän kiisti syyllistyneensä rikokseen.

– Olen toiminut viranomaisilta ja avustajaltani saamieni ohjeiden mukaisesti, Mäntylä ilmoitti. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme