Mainos
Mainos

Ministeri selvittää voidaanko jengiliivit kieltää

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) epäilee, ettei rikollisjengien tunnusten käyttöä voida kieltää lailla. Henriksson katsoo, että kieltoa olisi helppo kiertää esimerkiksi muuttamalla tunnusta.

Hänen mukaansa myös liivikielto olisi ongelmallinen, koska jokainen saa pukeutua, kuten itse haluaa.

– Tulisi rajanveto-ongelmia, minkälainen liivi olisi sitten sallittu, sanoo Henriksson STT:lle.

Henrikssonin mukaan liivi- ja tunnusasia voidaan selvittää sisä- ja oikeusministeriön työryhmässä, joka perustetaan pohtimaan järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa ja erityislain tarvetta.

Kaksi poliisikansanedustajaa ja poliisiylijohto ovat esittäneet, että jengit ja liivit pitäisi kieltää. Helsingin poliisi puolestaan kertoi eilen vastustavansa liivikieltoa.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kertoi toissapäivänä haluavansa selvittää sen, voidaanko järjestäytyneisiin rikollisjengeihin kuuluminen kieltää. Näin hän tuki poliisiylijohtaja Mikko Paateron STT:lle antamaa lausuntoa, jonka mukaan kiellot helpottaisivat poliisin työtä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme