Mainos
Mainos

Asko, poliisilla on jotain sinulle kuuluvaa: Virolaiskoplan koko saalis ei ole löytänyt takaisin omistajille

Esitutkinta virolaisen koplan tehtailemista rikoksista on valmistunut, tiedottaa Hämeen poliisi. Kaikki koplan anastama omaisuus ei ole vielä löytänyt oikeille omistajille.

Hämeen poliisi otti koplan kiinni Viron kilvissä olleesta pakettiautosta Asikkalassa lokakuussa. Kolme 40–50-vuotiasta miestä oli hetkeä aikaisemmin anastanut kahdesta eri veneestä perämoottorit.

Koplan jäljille päästiin Hämeen, Helsingin, Länsi-Uudenmaan, Sisä-Suomen ja Itä-Suomen poliisilaitoksen yhteistyön tuloksena.

Saman kolmikon epäillään olleen varkaissa Asikkalan lisäksi Tampereella ja Espoossa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi kolmikon todennäköisin syin epäiltynä kahdesta törkeästä varkaudesta ja yhdestä varkaudesta. Näiden lisäksi esitutkinnassa on selvinnyt vielä yksi varkaus Espoosta, jota myös epäillään saman kolmikon tekemäksi.

Kaksi miehistä esiintyi esitutkinnan alkuvaiheessa väärillä henkilötiedoilla, koska heillä on aikaisemman rikoshistorian vuoksi maahantulokielto Suomeen. Lisäksi miesten käytössä olleesta autosta löytyi työkaluja, jotka on anastettu Virossa syksyllä 2015.

Osa miesten hallussa olleesta omaisuudesta on poliisin mukaan kuulutettu, koska omistajat eivät ole tiedossa. Esimerkiksi poliisin aikaisemmin etsimä kellonomistaja ei ole ottanut yhteyttä. Kellossa on kaiverrus: "Asko 50 v."


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme