Mainos
Mainos

Mistä Forssan kahakoissa on oikein kyse? Poliisi: Välit kiristyneet nuorison ja turvapaikanhakijoiden välillä

Forssan Saksankujalla tiistaina sattuneen yhteenoton tutkinta jatkuu Hämeen poliisissa.

Hämeen poliisin mukaan tänään on kirjattu yksi uusi rikosilmoitus pahoinpitelystä. Pahoinpitely on kohdistunut paikalliseen tyttöön ja tapahtunut Saksankujalla tiistaina yhteenoton aikaan. Tytön vammat ovat lieviä. Tapahtuman selvittely on vielä kesken.

Poliisille on lisäksi tehty rikosilmoitukset kahteen autoon kohdistuneista vahingonteoista. Pysäköityjä autoa on vahingoitettu lyömällä niitä jollakin esineellä.

Tiistai-illan tapahtumien yleiskuva on hahmottunut, mutta yksittäiset teot ovat vielä poliisin mukaan selkiintymättä. Paikalla oli kymmeniä aktiivisia suomalaisia, samoin kuin vastaanottokeskuksen asukkaitakin.

Varsinainen akuutti vaihe yhteenotossa oli nopeasti ohi. Pääosa suomalaisista lähti paikalta, kun poliisi saapui. Paikalle jäi kuitenkin molempia osapuolia liikehtimään levottomasti.

18-vuotiaan vangitsemisesta päätetään huomenna

Yhteenoton jälkeisenä yönä otettiin kiinni 18-vuotias mies, joka on edelleen pidätettynä. Tutkinnanjohtaja päättää huomenna, esitetäänkö miestä vangittavaksi, tiedottaa poliisi.

Miestä epäillään tällä hetkellä kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä laittomasta uhkauksesta. Hänen osallisuudestaan tiistain yhteenottoon ei ole vielä saatu selvyyttä.

Pidätetyllä on poliisin mukaan aikaisempaa väkivalta- ja huumerikostaustaa. Poliisin tiedossa ei ole, että hän olisi osallistunut ääriryhmien toimintaan.

Muita ei ole otettu kiinni.

Poliisi kuulustelee asianomistajina turvapaikanhakijoita jo aiemmin tapahtuneisiin pahoinpitelyihin. Lisäksi yhtä henkilöä on tänään kuulusteltu epäiltynä maanantai-iltana Forssan Prisman pihalla tapahtuneeseen 15-vuotiaan pojan pahoinpitelyyn. Poliisi selvittää mitä kaikkea tähän tapahtumaan liittyy.

"Ilmapiiri on kireä"

Hämeen poliisin mukaan ilmapiiri Forssan seudulla on ollut viime aikoina kireä. Vastaanottokeskuksen asukkaita on enenevässä määrin häiritty kaupungilla.

Poliisin tiedossa on kaksi tuoretta vastaanottokeskuksen asukkaaseen kohdistunutta pahoinpitelyä, joista toinen on sattunut noin puolitoista viikkoa sitten Forssan Vapaudenkadulla ja toinen viime lauantaina Saksankujalla.

Vastaanottokeskuksen asukkaat olivat tiistaina osanneet odottaa jotakin, ja olivat havainneet jo hyvissä ajoin suomalaisten kokoontumisen lähistölle.

Poliisin käsityksen mukaan maanantaina Prisman pihalla tapahtuneen 15-vuotiaan pahoinpitelyn jälkeen joillakin tiistain nujakkaan osallistuneilla on ollut kostonhalua maahanmuuttajia kohtaan.

Nuorison piirissä on kiertänyt jonkinlaista kostomielialaa ja tämä lienee yksi syy yhteenottoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme