Mainos
Mainos

Miten käy Anneli Auerin? Korkein oikeus lupaa pian Ulvila-ratkaisun

Korkeimmasta oikeudesta (KKO) saadun tiedon mukaan Ulvilan murhajutussa pyritään antamaan ratkaisu vielä tämän vuoden puolella.

– Tavoitteena on mahdollisesti jo ennen joulua. Mutta aivan täyttä varmuutta ei vielä ole, kertoo KKO:n viestintäpäällikkö Pia Sive MTV Uutisille.

Valituslupaa asiassa on hakenut syyttäjä, joka on pyytänyt KKO:ta huomioimaan hovioikeuden tuomion jälkeen saadut uudet todisteet. Myös Auerin kolme nuorinta lasta sekä uhrin yksi omainen ovat hakeneet valituslupaa.

Syyttäjän mukaan hätäpuhelun uusi äänitutkimus ja sen pohjalta annetut asiantuntijalausunnot ovat merkitykseltään ratkaisevia.

KKO päättää nyt, myönnetäänkö syyttäjälle valituslupa Vaasan hovioikeuden vapauttavaan tuomioon vai ei.

Jos valituslupaa ei myönnetä, vuonna 2010 alkanut oikeuskäsittely saadaan vihdoin päätökseen ja Vaasan hovioikeuden vapauttava tuomio jää voimaan.

Jos valituslupa taas myönnetään, lopullista tuomiota saadaan odottaa ainakin kevääseen. Tuolloin olisi tiedossa ainakin päätös siitä, palautetaanko juttu alempiin oikeusasteisiin vai käsitteleekö korkein oikeus jutun itse, arvioi rikosoikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta.

– Mieluummin veikkaisin sen puolesta, että korkein oikeus käsittelee jutun itse. Korkein oikeus voi rajata, että se vastaanottaa vain uuden näytön ja sitten pohjata Vaasan hovioikeuden tuomioon.

Korkein oikeus voi myös järjestää jutussa uuden suullisen käsittelyn, jolloin näyttöä vastaanotettaisiin laajemmin. 

Juttu on jo kerran aikaisemmin palautettu alempiin oikeusasteisiin merkittävän uuden näytön ilmaantumisen vuoksi. Lopputulos ei kuitenkaan toisellakaan kierroksella muuttunut: ensin käräjäoikeus totesi Anneli Auerin syylliseksi, sen jälkeen hovioikeus syyttömäksi.

Perheenisä, sosiaalipsykologi Jukka S. Lahti murhattiin kotonaan Satakunnan Ulvilassa yhdeksän vuotta sitten.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme