Mainos
Mainos

Moottoripyöräjengin kerhotilan pihalla ammuskellut vapaaksi – epäillään yhä rikoksista

Moottoripyöräjengin kerhotilan pihalla uudenvuodenpäivänä Varkaudessa tapahtuneesta ammuskelusta ja sitä edeltäneestä pahoinpitelystä epäillyt henkilöt on vapautettu. 

Poliisi ei vaadi ketään vangittaviksi, mutta kahta epäillään yhä rikoksista. 

Vuonna 1977 syntynyt mies ampui kerhotilaa ja toista rakennusta kohti uudenvuodenpäivän aamuna ja yritti ampumisen jälkeen paeta poliisia pakettiautolla. Hänet pysäytettiin lyhyen takaa-ajon päätteeksi piikkimatolla. 

Kerhotilat sijaitsevat Varkauden Puurtilantiellä ja kuuluvat Bandidosiin kytköksissä olevalle Diablos MC:lle.

Ampumisen motiivina pahoinpitely

Kuulustelut ovat vahvistaneet käsitystä ampumisen motiivista. Kerhotaloa ja toista rakennusta kohti ampunut mies oli aiemmin aamun tai yön aikana pahoinpidelty moottoripyöräjengin uudenvuodenjuhlissa. Hän oli suuttunut pahoinpitelystä ja hakenut kotoaan omistamansa luvallisen metsästyshaulikon. 

Ampuja ei poliisin tietojen mukana kuulu mihinkään jengiin, mutta hän oli osallistunut jengin uudenvuodenjuhliin. Pahoinpitelystä epäilty on jengin jäsen.

– Pahoinpitelyn motiivi vaikuttaa liittyvän pahoinpitelijän ja ampujan väliseen keskinäiseen erimielisyyteen, tutkinnanjohtaja Harri Hauhia kertoo MTV:lle.

Kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa, vaikka paikalla oli ampumisen aikaan noin 15 henkilöä.

Rikosnimikkeet jutussa ovat ennallaan: ampujaa epäillään muun muassa törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme