Mainos
Mainos

Moottoripyöräjengin kiristysjutun käsittely alkaa

Turun hovioikeus aloittaa huomenna moottoripyöräjengi Cannonballin kiristysjutun käsittelyn. Jutussa on kysymys jengin jäsenten tekemistä törkeistä ryöstöistä ja törkeästä kiristyksestä, jotka kohdistuivat tavallisiin moottoripyöräharrastajiin.

Jutussa tuomittiin ehdotonta vankeutta kahdelletoista ja ehdollista viidelle miehelle. Forssa-Loimaan käräjäoikeuden mukaan kaikki tuomitut olivat Cannonballin jäseniä tai niin sanottuja kunniajäseniä.

Forssassa ja Loimaalla toimivilta motoristeilta vietiin omaisuutta kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Joukossa oli muun muassa kaksi Harley Davidson -moottoripyörää ja Audi-henkilöauto. Apuna käytettiin rajua väkivaltaa.

Käräjäoikeuden lautamiesten äänin Cannonball todettiin järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi. Laamanni ja käräjätuomari katsoivat, ettei ryhmä täytä laissa määriteltyjä järjestäytyneen rikollisuuden ryhmän tunnusmerkkejä.

Hovioikeus on varannut käsittelyyn kaikkiaan viisi päivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme