Mainos
Mainos

Moottoripyöräpoliisi kaahasi epäillyn perässä läpi kaupungin – poliisin toimista ei aloiteta esitutkintaa

Syyttäjän mukaan poliisin ei epäillä rikkoneen tai laiminlyöneen tilanteessa ohjeita tai lainsäädäntöä.

Julkisuudessa levinnyt takaa-ajovideo herätti runsaasti kysymyksiä videolla ajavan poliisin toimien laillisuudesta.

Videolla moottoripyöräpoliisi muun muassa ajaa huomattavaa nopeutta moottoripyörän perässä ohitellen ajoneuvoja sekä kaahaa asuinalueiden ja pihojen lävitse.

Koska poliisia epäillään rikoksesta, tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä. Valtakunnansyyttäjänvirasto teki asiassa esiselvityksen, jonka mukaan asiassa ei ole tullut esiin sellaisia seikkoja, että esitutkinta olisi aloitettava.

– Asiassa ei ole syytä epäillä moottoripyörää kuljettaneen poliisimiehen rikkoneen tai laiminlyöneen tilanteessa yleisjohtajalta saamiaan ohjeita, häntä sitovia Poliisihallituksen ohjeita tai lainsäädäntöä, Valtakunnansyyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Laura Sairanen sanoo tiedotteessa.

Video on kuvattu poliisin mukaan viime kesänä 29. kesäkuuta, ja se on osa oikeudessa käsitellyn kaahaustapauksen esitutkintamateriaalia.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot