Mainos
Mainos

Mopoilijoiden törkeät rattijuopumukset yleistyneet

Mopoilijoiden törkeät rattijuopumukset ovat poliisin mukaan selvässä kasvussa. Lisäksi nuorten pienessä maistissa ajaminen näyttää lisääntyneen.

MTV3 Uutisten suurimmilta poliisilaitoksilta keräämien tietojen mukaan törkeät rattijuopumukset ovat selvässä kasvussa, alle puolen promillen maistissa ajaminen on yleistynyt, kaatumisten määrä on lisääntynyt, samoin puhallutusratsioista karkuun yrittäminen.

-10 hengen moposeurueesta 7-8 puhalsi lukemia, kuitenkin kaikki alle 0,5 mutta joka tapauksessa promilleja löytyi, kuvaa tilannetta ylikomisario Vesa Kostamo Pohjois-Karjalan poliisilaitokselta.

Keskeinen syy muutokseen on poliisin mukaan viime aikoina vääristynyt asenne alkoholin käyttöön liikenteessä.

- Ei vielä joitakin vuosia sitten ollut puhettakaan, että nuori lähtisi mopoilemaan, kun on jonkun kaljan ottanut, nyt näyttää tilanne olevan ihan toinen.

Tilanteen vakavuus vaihtelee alueittain. Pääkaupunkiseudulla poliisi piti mopoilun ongelmia pienempinä kuin maakunnissa.

Monilla paikkakunnilla mopoilijoiden puhallutuksia aiotaan lisätä.

Katso Keimo Lehtiniemen raportti Joensuusta (Seitsemän uutiset 18.9.2011)

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme