Mainos
Mainos

Mörön murhasta syytetty: "Olin jossain mielenhäiriössä"

Seija Mörö surmattiin 23. heinäkuuta

- Olin jossain mielenhäiriössä, kampaaja Seija Mörön murhasta syytetty nainen sanoi oikeudessa. 53-vuotias on syytteessä viime heinäkuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. - Jos voisin herättää Seijan kuolleista, mä tekisin sen, hän itki.

Syyttäjä vaatii 53-vuotiaalle elinkautista murhasta. 53-vuotias kiistää murhan, mutta myöntää tapon.Lisää oikeudenkäynnistä .

53-vuotiasta kuultiin oikeussalissa aamupäivällä. 53-vuotias on aiemmin tuomittu vuonna 1989 tapon yrityksestä ja vuonna 1984 törkeästä pahoinpitelystä.

53-vuotias kertoi olleensa Seija Mörön kampaamon vakioasiakas usean vuoden ajan. - Meillä oli paljon yhteistä. Molemmilla oli dementoitunut äiti. Vaihdoimme puhelinnumeroita. Seija pyysi minua usein viemään autolla eri paikkoihin.

Naisella oli selviä vaikeuksia kertoa tarinaa.

- Vein Seijan jumalanpalveluksen jälkeen joka sunnuntai vanhainkotiin. Tapasimme hänen äitinsä yhdessä, nainen kuvasi ystävyyttä.

53-vuotias kertoi oikeudessa kuitenkin välillä suuttuneensa Mörölle, koska 53-vuotiaan mielestä Mörö ei maksanut autokyydeistä riittävästi bensakuluja.

- Välit olivat kuitenkin hyvät.

Miesystävä motiivi?

53-vuotiasta vaivasi se, että Mörö halusi tutustua hänen miesystäväänsä. - Olin silloin rakastunut häneen.

Myöhemmin salissa kuultu miesystävä kertoi, että hän oli pitänyt yhteyttä 53-vuotiaaseen, mutta mitään suhdetta ei ollut.Syyttäjä selitti teon motiivia juuri muun muassa mustasukkaisuudella.

- Se ei selitä, miksi tein tuon teon. Olin jossain mielenhäiriössä. Toivon, että oikeus suostuu mielentilatutkimukseen, nainen selitti itkien.

Syyttäjä Sakari Tiilikainen tenttasi naista heinäkuun 23. päivän tapahtumista.

- Sovimme päivällä puhelimessa, että haen hänet omalle asunnolleni Kontulaan. Syömme ja katsomme sitten kesälomamatkan esitteitä.

- Tein jälkiruokaakin, mustikkarahkaa, nainen kertoi. 53-vuotias oli sekoittanut toiseen ruokakuppiin paljon unilääkettä. - Se oli tarkoitettu minulle itselleni. Halusin tehdä itsemurhan.

Hän oli laittanut rahkakupit jääkaapissa eri hyllyille.

- Hän sitten söi sen. Nousi ja kaatui lattiaan.

Koira pois asunnosta

Ennen henkirikosta 53-vuotias oli vienyt Mörön koiran pois ja palannut noin puolen tunnin kuluttua asuntoon.

Miksi ette tehnyt mitään, kun huomasitte, että Mörö söi väärästä rahkakupista? Syyttäjä kysyi.

- Mä en tiedä, mikä siinä tuli. Joku oikosulku. Mä en tiedä, mikä mulle tuli, kun otin sen veitsen ja Seijan kaulan viilsin. Hän yritti heilutella käsiä.

- Mä otin sen veitsen, nainen sanoi ja keskytti lauseen itkuun.

- Mä en tiedä, mikä tuli.Siinä on sellainen pimeä kohta.

Miksi otit veitsen? Syyttäjä tenttasi.

- En mä osaa selittää. Mä kadun ja häpeän tekoa, nainen itki.

- Jos voisin herättää Seijan kuolleista, mä tekisin sen.

- Mä raahasin Seijan kylpyhuoneeseen ja otin Seijasta veret pois.

- Keskiyöllä raahasin Seijan hissiin ja autoon.

Miksi Porvooseen saakka? Syyttäjä kysyi.

- Mä en tiedä, miten mä sain sen päähän, että vien hänet sinne.

- Vein hänet veteen ja lähdin autolla kotiin. Mä siivosin sitä lattiaa olohuoneessa ja kylpyhuoneessa. Pistin Seijan tavarat roskiin.

Puolustusasianajaja Aarno Arvelan kysymyksiin vastatessaan 53-vuotias korosti sitä, että tekoa ei ollut suunniteltu etukäteen.

Todistaja: Käyttäytyi omituisesti

Oikeussalissa kuultiin myös 53-vuotiaan naistuttavaa, jonka kanssa 53-vuotias oli käynyt mustikassa ruumiin löytöpaikan tuntumassa kaksi päivää murhan jälkeen.

- Hän käyttäytyi tuolloin omituisesti, naistuttava muisteli.53-vuotias oli tutustunut naiseen samassa Saalem-seurakunnassa.

Syyttäjä tenttasi naista myös 53-vuotiaan miesystävästä.

- Hän kuvitteli, että Mörö veisi hänen miesystävänsä. Hän kertoi, ettei voisi kestää sitä, jos miesystävä pettäisi häntä.

Asianajaja Arvela kysyi naistuttavalta, oliko 53-vuotias tasapainoinen.

- Mä en pitänyt häntä ihan kypsänä terveenä ihmisenä. Hän tarvitsi paljon henkistä tukea.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme