Mainos
Mainos

MOT-ohjelman tuomio koveni hovissa

Helsingin hovioikeus on koventanut Yleisradion MOT-ohjelman toimittajan ja vastaavan toimittajan tuomioita terrorismivihjailuista. Molemmat tuomittiin nyt 70 päiväsakkoon kolmesta törkeästä kunnianloukkauksesta.

Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut vastaavan toimittajan 50 päiväsakkoon päätoimittajarikkomuksesta. Jutun tehneen toimittajan se oli vapauttanut kunnianloukkaussyytteistä niiden vanhenemisen vuoksi.

MOT kertoi syyskuussa 2005, että kolme turkulaista kurdimiestä oli pidätetty aiemmin samana vuonna Irakissa epäiltynä islamistisesta jihadista eli pyhästä sodasta. Ohjelman mukaan myös parinkymmenen Turussa asuvan kurdin tukiryhmä olisi rahoittanut terroristijärjestöä keräämällä sille rahaa.

Ylelle tuomio oli jo toinen tällä viikolla. Hovioikeus tuomitsi tiistaina Ylen toimittajan ja kaksi päällikköä sakkoihin kunnianloukkauksesta, joka liittyi A-pisteen toissavuotiseen juttuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme