Mainos
Mainos

MTV:n rikostoimittaja: Isis-video ei välttämättä riitä murhatodisteeksi

MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen korostaa, että kahdesta irakilaismiehestä käynnistetty poliisitutkinta on erittäin harvinainen. Suomessa on käynnissä yksi tutkinta samalla nimikkeellä. Se on edelleen esitutkinta-asteella.

Siinä on epäiltynä Lehtisen mukaan neljä suomalaista. 

Poliisilla on käytössään terroristijärjestö Isisin propagandavideo, jolla tuoreet epäillyt näkyvät. 

– Nyt ollaan liikkeellä syytä epäillä-kynnyksellä. Katsotaan tuleeko todennäköisiä syitä esimerkiksi huomenna vangitsemisen yhteydessä.

– Videosta ei välttämättä ihan tarkkaan tiedetä, kuinka tarkasti kaksi irakilaismiestä siinä näkyvät. Tätä poliisi ei tietenkään tutkinnallisista syistä kerro, Lehtinen sanoo MTV: Seitsemän uutisten haastattelussa.

Lehtisen mukaan näytön saaminen on erittäin hankalaa. Aikaisemmassa jutussa murha-nimike on jo pudonnut epäiltyjen osalta pois.

Tuoreen jutun tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Luunkovaa näyttöä olisi rikostoimittajan mukaan kuitenkin saatava, tai vaarana on jopa jutun raukeaminen.

Vastaanottokeskuksissa niiden asukkaat ovat usein jakautuneet samoihin leireihin kuin kriisialueillakin. Esimerkkinä shiia -ja sunnimuslimien tulehtuneet välit. Vinkki epäiltyjen taustasta sekä olinpaikasta saattoi hyvinkin tulla vastaanottokeskuksen sisältä.

– Se tieto, mikä meillä on tästä tutkinnasta, on sen kaltainen, että poliisi olisi saanut vinkkitietoa vastaleiristä suhteessa kahteen epäiltyyn. Jos he ovat olleen Isis-sunneja.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme