Mainos
Mainos

MTV:n rikostoimittaja Nelostien tapahtumista: Motiivi isoin kysymys, poliisilla useita tutkintalinjoja

MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtisen mukaan Nelostien kaltaiset tapahtumat ovat Suomen mittapuulla äärimmäisen harvinaisia.

Lehtinen näkee tapauksen tutkinnassa isoimpana kysymyksenä tekojen motiivin.

– Isona kysymyksenä on, mikä on se motiivi, joka johti tähän tapahtumasarjaan eli kaahailuun ja loppujen lopuksi puukotukseen, Pekka Lehtinen sanoi Kymmenen uutisissa.

Poliisi on kuullut puukotuksen uhriksi joutunutta 23-vuotiasta naista sairaalassa. Samassa autossa olut 32-vuotias mies puukotti häntä pään ja kaulan alueelle, mutta nyt hänen tilansa kerrotaan olevan vakaa.

Poliisi selvittääkin nyt, mitä on tapahtunut ennen Nelostien dramaattisia tapahtumia.

– Useita tutkintalinjoja mahdollisen motiivin osalta on tutkinnassa.

Lehtisen mukaan vaikuttaisi siltä, että paikalle sattumalta saapunut moottoripyöräpoliisi on toiminut tilanteessa esimerkillisesti. Naista puukottanut mies kuoli moottoripyöräpoliisin luotiin.

Ei vielä linjan muutos

Tapaus oli jo neljäs tänä vuonna sattunut tilanne, jossa henkilö on kuollut poliisin ampumaan luotiin. Kyseessä on poikkeuksellinen vuosi, sillä koko 2000-luvulla tapauksia on ollut yhteensä kahdeksan.

Lehtinen ei usko, että kyseessä on poliisin linjan muutos.

– En suostu vielä uskomaan sitä, että kyse olisi vielä linjan muutoksesta. Kyseessä voi olla ihan tilastollinen piikki, sattuma. Tämä tapaus on kuitenkin äärimmäisen poikkeuksellinen kaikkinensa.

– Muihin Euroopan maihin ja varsinkin Yhdysvaltoihin verrattuna poliisi käyttää Suomessa asetta edelleen erittäin harvoin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme