Mainos
Mainos

MTV:n Sipilä: Vilja Eerikan tapaus ei ollut tässä

MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä sanoo, että 8-vuotiaan Vilja Eerikan tapausta tullaan mitä todennäköisimmin puimaan vielä oikeudessa.

Korkein oikeus tiedotti tänään hylänneensä Vilja Eerikan murhasta elinkautiseen tuomittujen Touko Päiviö Tarkin, 36, ja Sirpa Helena Laamasen, 49, valituslupahakemuksen.

– Elinkautisten osalta tämä juttu on nyt päätöksessä. Siihen ei enää muutoksia tule, mutta Vilja Eerikaa mitä todennäköisimmin tullaan edelleen puimaan oikeudessa, Jarkko Sipilä sanoo.

Sipilä huomauttaa, että poliisitutkinta on edelleen kesken kolmentoista sosiaali- ja terveysalan työntekijän toimista. Heitä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

– Kyse on aika pitkälti siitä, että kun lastensuojelusta on annettu erilaisia ohjeita, niin onko niitä noudatettu. Miten nämä työntekijät ovat menetelleet ja olisiko heidän pitänyt pystyä estämään tämä todella traaginen tapahtumasarja, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan oletusarvona on, että mahdollisia syytteitä käsitellään oikeudessa ensi syksynä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme