Mainos
Mainos

MTV paikalla mielenosoituksessa Kajaanin vastaanottokeskuksella – väkeä tulossa Tampereelta asti

Kajaanin Otanmäen vastaanottokeskuksen edessä alkaa alkuillasta mielenilmaus, johon poliisi odottaa paikalle 50–100 henkilöä.

Kajaanin poliisin kenttäjohtaja Pertti Sirviön mukaan tunnin mittaisen mielenilmauksen järjestäjänä on Suomi ensin ry.

Poliisi on eristänyt nauhoin vastaanottokeskuksen. Mielenosoitusta varten poliisi aikoo eristää alueen vastaanottokeskuksen läheltä, minkä vuoksi liikenne pääkadulta katkeaa siksi aikaa.

– Meillä on täällä riittävästi miehistöä turvaamassa rauhanomainen mielenilmaus. Paikalla on myös siviilipukuisia poliiseja, sanoo Sirviö.

Poliisin saamien tiedustelutietojen mukaan huomenna Otanmäkeen olisi tulossa Odinin poikien katupartiointia, mutta tästä mielenilmauksesta ei ole tullut virallista ilmoitusta.

Otanmäessä uskotaan rauhan palaavan

Vastaanottokeskuksen johtajan Pekka Mattilan mukaan he ovat informoineet jo eilen turvapaikanhakijoita tulevasta mielenilmauksesta.

– Olemme neuvoneet heitä pysymään sisällä. He ovat hieman peloissaan mitä tästä seuraa. Uskon kuitenkin, että tilanne normalisoituu ja yhteiselo jatkuu rauhallisena otanmäkeläisten kanssa, sanoo Mattila.

MTV Uutiset haastatteli otanmäkeläisiä, joiden mukaan mielenilmaukseen on tulossa väkeä.

– Tähän saakka on turvapaikanhakijat ovat olleet siivosti eikä niistä ole ollut haittaa. Uskon, että tilanne rauhoittuu pian. Käsitykseni mukaan väkeä on tulossa runsaasti, toteaa Esko Kinnunen.

– Tulin osoittamaan mieltä Oulusta, koska maahanmuuttajat tappoivat suomalaisen. En itse pelkää heitä. Uskon kuitenkin, että rauha palaa tänne, sanoo Esa Paloniemi.

Mielenilmauksen on ilmoitettu alkavan kello 18 Otanmäessä. Mielenosoittajat marssivat myös paikalle, josta viisikymppinen suomalaismies löytyi kuolleena viime sunnuntaina. Paikalle on tuotu lukuisia muistokynttilöitä tällä viikolla.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme