Mainos
Mainos

Helsingin yliajaja vangittiin todennäköisin syin – epäilty sanoi medialle olevansa syytön

Helsingissä keskustassa tapahtuneesta yliajosta epäilty 51-vuotias mies on vangittu todennäköisin syin taposta epäiltynä. Istunto käytiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa suljettujen ovien takana.

Tiedotusvälineiden pyrkiessä saliin käsittelyn alussa epäilty kääntyi toimittajia kohtia ja ilmoitti isoon ääneen olevansa syytön, kertoo oikeudenkäyntiä seurannut MTV:n toimittaja Eetu Ruonakoski. Tämän jälkeen oikeuden puheenjohtaja kehotti miestä vaikenemaan ja tiedotusvälineiden edustajia poistumaan oikeussalista.

Puheenjohtaja ei antanut salissa kuvaamismahdollisuutta.

Yksi ihminen kuoli ja viisi loukkaantui, kun mies ajoi jalankulkijoiden yli suojatiellä Helsingin Lönnrotinkadulla perjantaina 28. heinäkuuta. Tilanteessa loukkaantuneet ovat jo päässeet sairaalasta.

Poliisi epäilee, että mies törmäsi ihmisiin tahallaan. Miestä epäillään taposta ja viidestä tapon yrityksestä.

Mies on myöntänyt kuulusteluissa ajaneensa ihmisten yli. Poliisin mukaan mies oli kertomansa mukaan huomannut osuneensa jalankulkijoihin, mutta jatkanut matkaa siitä huolimatta. Poliisin mukaan miehen verestä löytyi yliajon jälkeen alkoholia.

Poliisin saaman ilmoituksen mies oli kaahaillut jo yliajoa edeltävänä päivänä Tuusulanväylällä, missä mies oli poliisin mukaan ohitellut muita autoilijoita pientareen kautta.

Kaahaus oli jatkunut myös yliajopäivänä Helsingissä. Poliisin mukaan miehen ajokäyttäytyminen oli kiinnittänyt huomiota jo ennen onnettomuutta.

Mies on tuomittu holtittomasta liikennekäyttäytymisestä jo aiemmin. Vuonna 2014 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lisäksi mies on tuomittu isänsä talon tuhopoltosta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta vuonna 2003.

Mies oli valellut asunnon bensiinillä, sytyttänyt sen tuleen ja paennut paikalta isänsä autolla.

Miestä ei määrätty rangaistukseen, sillä hänen todettiin toimineen mielisairaudesta johtuen ymmärrystä vailla.

Video Helsingin yliajon tapahtumapaikalta:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme