Mainos
Mainos

MTV Uutiset seuraa: Aarnion puolustus saa puheenvuoron

Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu tänään rikosylikomisario Jari Aarniota koskevien virkarikos-, petos- ja lahjussyytteiden käsittely. Oikeudessa kuullaan muun muassa Aarnion puolustuksen näkemys tapahtumista.

Aarnion syytteet liittyvät seurantalaiteyhtiö Trevociin. Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvosen mukaan Aarnio valmisteli poliisissa laitehankintoja samaan aikaan, kun hän oli monimutkaisten järjestelyjen kautta omistajana yhtiössä. Syyttäjä katsoo, että viranomaisia erehdytettiin hankkimaan laitteita.

Helsingin huumepoliisin päällikön paikalta hyllytetty Aarnio kiistää kaikki syytteet.

Syyttäjän mukaan Trevocin rahoituksen ja päätösvallan taustalla on ollut salattuja tahoja kuten poliisin rikollispomona pitämä mies.

– Jos viranomaisten tiedossa olisi ollut jokin salatuista seikoista, ei laitehankintoja olisi tehty Trevocilta lainkaan, Hirvonen sanoi eilen pääkäsittelyn alkaessa.

Aarnio itse päässee ääneen oikeudessa maaliskuussa.

Aarniota vastaan on nostettu syytteet myös muun muassa kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta. Tämän niin sanotun huumehaaran valmisteluistunnon arvioidaan ajoittuvan loppukeväälle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme