Mainos
Mainos

MTV Uutiset seuraa: Aarnion puolustus saa puheenvuoron

Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu tänään rikosylikomisario Jari Aarniota koskevien virkarikos-, petos- ja lahjussyytteiden käsittely. Oikeudessa kuullaan muun muassa Aarnion puolustuksen näkemys tapahtumista.

Aarnion syytteet liittyvät seurantalaiteyhtiö Trevociin. Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvosen mukaan Aarnio valmisteli poliisissa laitehankintoja samaan aikaan, kun hän oli monimutkaisten järjestelyjen kautta omistajana yhtiössä. Syyttäjä katsoo, että viranomaisia erehdytettiin hankkimaan laitteita.

Helsingin huumepoliisin päällikön paikalta hyllytetty Aarnio kiistää kaikki syytteet.

Syyttäjän mukaan Trevocin rahoituksen ja päätösvallan taustalla on ollut salattuja tahoja kuten poliisin rikollispomona pitämä mies.

– Jos viranomaisten tiedossa olisi ollut jokin salatuista seikoista, ei laitehankintoja olisi tehty Trevocilta lainkaan, Hirvonen sanoi eilen pääkäsittelyn alkaessa.

Aarnio itse päässee ääneen oikeudessa maaliskuussa.

Aarniota vastaan on nostettu syytteet myös muun muassa kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta. Tämän niin sanotun huumehaaran valmisteluistunnon arvioidaan ajoittuvan loppukeväälle.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot