Mainos
Mainos

Muhoksen perhekodin kuolemaa tutkitaan murhana – tekovälineitä yhteensä neljä

Poliisin mukaan Muhoksen perhekodin surmassa on viitteitä eritysestä raakuudesta ja julmuudesta uhria kohtaan. Tutkinnassa on selvinnyt, että tekoa on suunniteltu edeltävän päivän ja illan aikana.

Tekoa suunnitteli kahden tekijän lisäksi kolmas henkilö, joka on ollut tutkinnan aikana poliisin kiinniottama ja pidättämä. Tämä henkilö ei osallistunut myöhemmin väkivallan käyttöön. Häntä epäillään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Epäillyt hankkivat tekovälineet hyvissä ajoin – välineitä yhteensä neljä

Tekovälineitä oli yhteensä neljä, ja ne on epäiltyjen kertoman mukaan hankittu edeltävän päivän aikana tekoa sitä varten. Välineet ovat erilaisia käyttötavaroita, joita perhekodista on löytynyt.

Tekoa tutkitaan murhana, koska suunnitelmallisuus ja tekovälineiden hankinta osoittaa vakaata harkintaa epäillyissä tekijöissä.

– Rikosnimike ei ole poliisin näkökulmasta ainakaan lieventynyt, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisilaitokselta kertoo.

Epäillyt: Motiivina pako perhekodista

Savelan mukaan kuulustelujen osalta tutkinta alkaa olla hyvällä mallilla.

– Lähemmäs pariakymmentä henkilöä on kuultu, epäiltyjä lähes päivittäin. Tekninen tutkinta vie kuitenkin oman aikansa.

Selvitettävänä on myös se, onko uhri ollut virkamieheen rinnastettava työsuhteessa tai tehtävässä, jolloin hän olisi kuollut virkatoimen vuoksi.

Epäillyt tekijät ovat kertoneet motiivikseen pakoon pääsyn perhekodista.

Syytteennoston takaraja on 25. marraskuuta.

Poliisisin kommentit lisätty 19.8.2015 kello 15.24

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme