Mainos
Mainos

Muhoksen perhekodin henkirikos syyteharkintaan

Muhoksella perhekodissa tapahtuneen työntekijän surman esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan.

Poliisin mukaan pääpöytäkirjan asiakirjat ovat nyt loppulausunnolla asianosaisilla. Muhoksella lastenkoti Metsolassa tapahtui henkirikos, josta epäillään kahta koulukodissa asunutta nuorta miestä. He surmasivat epäilyn mukaan lastensuojelukodin työntekijän heinäkuussa.

Pääepäilyt ovat yhä vangittuna. He ovat syntyneet vuonna 1998 ja heitä epäillään murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Lisäksi toista epäiltyä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja muista liikennerikoksista.

Poliisin mukaan lisäksi epäiltynä on kolmas, myös vuonna 1998  syntynyt mies, jonka kohdalla rikosnimikkeenä on törkeä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu.

Esitutkinnan mukaan pääepäilyillä oli tarkoitus päästä koulukodista pois hankkimalla yövalvojana toimineelta ohjaajalta kiinteistön avaimet väkivalloin itselleen. Tarvittaessa ohjaaja oltiin valmis myös tappamaan.

Tekoa suunniteltiin poliisin mukaan aamupäivästä lähtien, ja tähän suunnitteluun osallistui myös kolmas epäily.

Poliisin mukaan kaikki epäilyt ovat kertoneet tapahtumien kulusta varsin avoimesti. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot