Mainos
Mainos

Munamiehen tuomio pysyy – korvaus 10 000 linnunmunasta 250 000 euroa

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa närpiöläismiehelle, joka oli tuomittiin useista rikoksista liittyen laajaan rauhoitettujen lintulajien munia sisältävään munakokoelmaan.

Kokoelman keräämisen katsottiin käsittäneen useita luonnonsuojelurikoksia ja -rikkomuksia, ja mies sai niistä vuoden ja neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Mies oli syyllistynyt rikoksiin kerätessään linnunmunia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Islannista vuosina 1999–2011. Suuri osa kokelman 10 000 munasta oli rauhoitettujen lintulajien munia.

Rangaistuksen lisäksi hovioikeus oli tuominnut miehen menettämään linnunmunat valtiolle. Niiden arvona mies tuomittiin menettämään valtiolle 250 000 euron summan. Hovioikeus oli sovitellut korvaussummaa merkittävästi.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot