Mainos
Mainos

Muovikuula-ase ja turha hälytys ampumisesta johtivat poliisioperaatioihin

Muovikuula-asetta auton ikkunasta esitellyt mies sai illalla Rovaniemellä aikaan poliisioperaation, johon osallistui useita partioita. Aiheeton ilmoitus ammuskelusta aiheutti poliisioperaation Haukiputaalla.

Rovaniemellä sivullisilta tuli poliisille monia ilmoituksia nelihenkisestä seurueesta, joka liikkui kaupungin keskustassa henkilöautolla. Eräs autossa ollut mies työnsi useita kertoja aseen ulos auton ikkunasta.

Poliisi löysi seurueen autoineen keskustasta ja eristi auton lähialueen. Autosta löytyi täysin oikeaa asetta muistuttava muovikuula-ase. Yksi seurueen jäsenistä myönsi esitelleensä asetta, mutta ei osannut kertoa syytä toiminnalleen. Hän oli lievästi päihtynyt. 

Poliisi muistuttaa, että järjestyslaki kieltää muovikuula-aseiden hallussapidon yleisellä paikalla. Asetta esittelevä ihminen on myös vaarassa joutua poliisin voimankäytön kohteeksi. 

Aiheeton ilmoitus ammuskelusta työllisti Oulun poliisilaitosta

Aiheeton ilmoitus ammuskelusta aiheutti illalla operaation myös Haukiputaalla.

Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan Haukiputaalla on ammuttu haulikolla ihmistä yksityisasunnossa. Tehtävän hoitamiseen osallistui useita poliisin ja ensihoidon partioita.

Kohteessa partioille selvisi, että kyseessä oli aiheeton ilmoitus eikä ketään ollut ammuttu. Asiasta ilmoittaneen nuorehkon paikkakuntalaisen miehen mielentila oli harhainen ja hänet toimitettiin ambulanssilla lääkärintarkastukseen. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme