Mainos
Mainos

Murhaajaraiskaaja pääsee vapaaksi - korkein oikeus hylkäsi valituksen

Teinitytön Tampereella vuonna 1995 murhannut Abdiqadir Osman Hussein pääsee vapaalle jalalle ensi syksynä, päätti korkein oikeus. Hussein on tuomittu elinkautiseen vankeuteen murhan lisäksi seksuaalirikoksista.

Helsingin hovioikeus katsoi jo aiemmin, että mies voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen syyskuussa 2016. Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut vapauttamista.

Korkein oikeus päätti hylätä Rikosseuraamuslaitoksen valituslupahakemuksen, joten hovioikeuden tuomio jää lainvoimaiseksi.

Rankka rikostausta

Vuonna 1974 syntynyt Hussein saapui Suomeen Somaliasta vuonna 1990. Hänet on tuomittu Suomessa lukuisista rikoksista.

Mies sai ensimmäisen rikostuomionsa tammikuussa 1994 Tampereen käräjäoikeudessa. Vankeusrangaistuksen pituus oli 2 vuotta 10 kuukautta ja se langetettiin väkisinmakaamisesta ja lapseen kohdistuvasta haureudesta. Uhri oli 13-vuotias.

Elinkautiseen Hussein tuomittiin vuonna 1996 15-vuotiaan tytön puukotuksesta. Tuolloin hän oli naimisissa ja kahden lapsen isä.

Vuonna 2005 Hussein päästettiin vankilomalle. Muutaman tunnin lomansa aikana hän käytti törkeästi hyväkseen neljävuotiasta lasta. Siitä hän sai 1 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistuksen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme