Mainos
Mainos

Murhasta epäillyn teinin puolustus: WhatsApp-viesteissä puhuttiin tirvaisemisesta, ei tappamisesta

Seinäjoen teinisurman suunnitelmallisuudesta saatiin todisteita myös nuorten WhatsApp-keskusteluista, kertoo jutun kihlakunnansyyttäjä Kimmo Lampinen.

Syyttäjän todisteena on otteita nuorten keskusteluryhmän keskusteluista, joihin epäilty on osallistunut. Syyttäjän mukaan epäilty puhuu uhrista ryhmässä sävyyn, joka kertoo teon motiivista ja siitä, että hän hyväksyi väkivallan kohdistamisen uhriin.

Lampinen ei kuitenkaan ole sitä mieltä, että muiden WhatsApp-ryhmäläisten olisi välttämättä pitänyt huomata viestien uhkaavuus.

– Kyllä siinä aivan selvästi puhutaan väkivallan käyttämisestä, mutta nuoret sanovat, että se on vain puhetta, Lampinen sanoo.

Puolustuksen mukaan viestit eivät kerro siitä, että epäilty olisi suunnitellut henkirikosta etukäteen.

– Siellä käytetään sellaisia sanoja kuin tirvaista, vetäistä turpaan tai vetää liipaisimesta, mutta tappamisesta ei varsinaisesti puhuta, sanoo epäillyn asianajaja Kaarle Gummerus

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme