Mainos
Mainos

Murjottu nainen järjesti koston aviomiehelleen

Vantaan käräjäoikeuden mukaan 32-vuotias nainen yllytti tuttavansa pahoinpitelemään väkivaltaisen aviomiehensä. Nainen ja 37-vuotias pahoinpitelijä tuomittiin 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Teko tapahtui marraskuussa 2013 Vantaalla. 37-vuotias mies kertoi tuolloin tunteneensa naisen kuukauden verran ja koko ajan nainen oli kertonut pahoinpitelyistä sekä näyttänyt valokuvia.

Miehen mukaan nainen oli pyytänyt 37-vuotiasta antamaan opetuksen miehelleen. Humalassa nainen oli todennut, että ”tapa se vaikka”.

37-vuotias kertoi naisen antaneen hänelle kotiavaimensa ja varmistaneen vielä puhelinsoitolla, että aviomies oli kotona.

Kirves mukana

37-vuotias oli ottanut tuntemattomaksi jääneen miehen mukaansa. He olivat menneet avaimilla sisään ja pahoinpidelleet aviomiestä. Häntä oli hakattu nyrkeillä kasvoihin sekä kirveen hamarapuolella eri puolelle vartaloa. Yksi isku osui myös päähän.

Aviomies oli päässyt pakenemaan rappukäytävään, mutta pahoinpitely jatkui sielläkin. Maahan kaadettua miestä potkittiin useamman kerran kylkeen ja jalkoihin.

Oikeus totesi pahoinpitelyn olleen kuitenkin pikemminkin pelottelua, koska vaarallisesta tekovälineestä ja kahdesta tekijästä huolimatta aviomiehen vammat jäivät varsin vähäisiksi.

Sekä 37-vuotias mies että 32-vuotias nainen tuomittiin jutussa 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Miehen tuomio tuli pahoinpitelystä, naisen yllytyksestä siihen.

Nainen sai vankeuden ehdollisena, koska hänen aiemmat ehdolliset vankeustuomiot olivat tulleet liikennerikoksista. Mies ei ollut lähes kymmeneen vuoteen syyllistynyt vankeudella rangaistaviin rikoksiin.

Pahoinpitely jatkui

Aviomiehen pahoinpitely tapahtui marraskuussa 2013. Samalla tuomiolla Vantaan käräjäoikeus langetti 34-vuotiaalle aviomiehelle 60 päivää ehdotonta vankeutta vaimonsa pahoinpitelystä huhtikuussa 2014.

Mies oli tarttunut naista hiuksista ja lyönyt päätä kolmasti sohvan selkänojaan. Naista oli myös kuristettu, potkittu ja raahattu pitkin lattiaa.

Tätä ennen mies oli tuomittu vaimonsa pahoinpitelyistä ja muista rikoksista kuudesti.

Nyttemmin pariskunta on hakenut avioeroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme