Mainos
Mainos

Murtomies rohmusi kymmenientuhansien eurojen omaisuuden

Lukuisia asuntomurtoja pääkaupunkiseudulla tehtaillut mies on tuomittu Helsingin hovioikeudessa kolmeksi vuodeksi vankilaan.

26-vuotias mies murtautui useisiin yksityisasuntoihin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla viime ja toissa vuoden aikana. Saaliikseen hän sai noin 66 000 euron arvosta omaisuutta, muun muassa suuren määrän koruja.

Joukossa oli myös esimerkiksi elokuvia, elektroniikkaa ja runsaasti muuta tavaraa. Osa varastetusta omaisuudesta päätyi panttilainaamoon.

Kihlakunnansyyttäjä Markku Ahonen vaati helsinkiläismiehelle käräjillä vähintään neljää vuotta ehdotonta vankeutta. Mies sai Espoon käräjäoikeudessa viime kesänä kolmen vuoden ja seitsemän kuukauden vankeustuomion muun muassa useista törkeistä varkauksista ja kahdesta petoksesta.

Tuomittu valitti käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen, joka alensi rangaistusta. Oikeus katsoi, että miehelle langetettu vankeustuomio oli liian ankara.

Tuomioistuinten ratkaisuista ilmenee, että mies kuskasi anastamiaan koruja silloisen naisystävänsä asuntoon ja nainen panttasi saamiaan koruja. Nainen sai sekä käräjillä että hovioikeudessa tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta ja kahdesta petoksesta 50 päiväsakkoa, josta tulee maksettavaa 300 euroa. Nainen kiisti syyllistyneensä rikoksiin.

Asuntomurtoja tehtaillut mies myönsi pääosin toimineensa syyttäjän kuvaamalla tavalla. Asuntomurtojen motiivina oli tiettävästi rahapula.

Varsell määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme